Τρίτη, 23/04/2024 | 19:59

Μητσοτάκης με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης : Ελάτε στην Ελλάδα και φέρτε και τους φίλους σας

608 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/06/2020, 9:36 πμ | 0 σχόλια

 

Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι προ των πυλών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό μπορούν να εμπιστευτούν την Ελλάδα για ασφαλείς διακοπές.

Με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε «δεν με ενδιαφέρει η Ελλάδα να γίνει ο νούμερο ένα προορισμός στην Ευρώπη, με ενδιαφέρει να είναι ο ασφαλής προορισμός της Ευρώπης. Και καθώς θα ανοίξουμε σταδιακά τον Ιούλιο και καθώς η πορεία θα είναι θετική, προς το τέλος του καλοκαιριού Αύγουστο, Σεπτέμβριο, ακόμη και τον Οκτώβριο ο κόσμος θα έρχεται εδώ όταν θα θέλει να ταξιδέψει», στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε και τους φίλους σας».

Παραδέχτηκε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια θα είναι η πτώση. «Θα σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε. Δεν θέλουμε να χαθεί τελείως η τουριστική περίοδος» είπε και χαρακτήρισε πρόκληση για την Ελλάδα να περάσει από την επιτυχημένη εσωτερική διαχείριση της πανδημίας σε μία επιτυχημένο άνοιγμα στον κόσμο ξεκινώντας από τους Ευρωπαίους γείτονές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τον τουριστικό κλάδο και αναφέρθηκε στις ευέλικτες συνθήκες εργασίας έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να διατηρήσουν αν όχι όλες τις περισσότερες θέσεις εργασίας, ότι το κράτος θα συνεισφέρει τη διαφορά στο μεταξύ της προσωρινής και της πλήρους απασχόλησης. Αναφερόμενος στο σχεδιασμό είπε ότι στόχος είναι «να μπορέσει ο τουριστικός κλάδος να ξεπεράσει αυτό το δύσκολο καλοκαίρι και ελπίζουμε ότι το 2021 θα είναι μία χρονιά πολύ επιτυχημένη. Ο κλάδος να παραμείνει ζωντανός, Να μη χαθούν υπερβολικά πολλές θέσεις εργασίας και να επιζήσουμε ενός πολύ δύσκολου καλοκαιριού».

Κόνσολας: Η δυναμική που διαθέτει η χώρα, ως τουριστικός προορισμός, εξακολουθεί να είναι ισχυρή

Για την επανεκκίνηση του τουρισμού μίλησε κι ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας.

«Η επανεκκίνηση του τουρισμού είναι μονόδρομος, αλλά, ταυτόχρονα, είναι και μια πολύ δύσκολη προσπάθεια. Η δυναμική που διαθέτει η χώρα, ως τουριστικός προορισμός, εξακολουθεί να είναι ισχυρή», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι «κάνουμε μια νέα αρχή ξεκινώντας βέβαια από χαμηλή βάση γιατί είναι δεδομένο ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά».

Με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των πολιτών ο κ. Κόνσολας σημειώνει ότι «θέλουμε να δείξουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με αυτό τον τρόπο, θα είμαστε σε προνομιακή θέση, έτσι ώστε το 2021, να πετύχουμε την ολική επαναφορά».

Μάλιστα προτρέπει τους πάντες να κατανοήσουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουμε τον τουρισμό είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων ασφαλείας. «Ζούμε σε μια νέα κανονικότητα με νέους κανόνες τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε. Όσο και αν είναι άβολοι, αυτοί οι κανόνες».

Στην παρέμβαση του ο κ. Κόνσολας εστιάζει στην ευθύνη που όλοι πρέπει να δείξουν και επισημαίνει, ότι «αν ο καθένας από μας κάνει αυτό που πρέπει σε σχέση με τις οδηγίες, σε σχέση με τα μέτρα, σε σχέση με τους κανόνες που έχουμε θέσει, δεν θα υπάρξει πρόβλημα». Αυτή τη χρονιά ας μετατρέψουμε την ασφάλεια σε συγκριτικό πλεονέκτημα του Υπουργείου Τουρισμού, συμπληρώνει ο κ. Κόνσολας. «Το 2020 ο ελληνικός τουρισμός πρέπει να δώσει ένα δυναμικό “παρών”, να επιβεβαιώσει τη δυναμική του. Η κυβέρνηση, γνωρίζει τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας για επιχειρήσεις και εργαζόμενους για αυτό και με συγκεκριμένα μέτρα στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την απασχόληση», υπογραμμίζει στην παρέμβαση του ο κ. Κόνσολας.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα