Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:12

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας : ο αγώνας για επαναπροσλήψεις όλων των εποχικών στο τουρισμό συνεχίζεται……

525 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/06/2020, 3:04 μμ | 0 σχόλια

 

Ανοιχτή  σύσκεψη με εργαζόμενους στον επισιτισμό και στα τουριστικά εμπορικά πραγματοποιήθηκε στις 29/6 μετά  από  κάλεσμα της ΛΑΝΤΖΑ στη Πάργα .

Στη συνάντηση έγινε απολογισμός των κινητοποιήσεων αλλά και των συναντήσεων και επαφών με τον αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές  του νομού, τον ΟΑΕΔ και την επιθεώρηση εργασίας αλλά  και την στάση των πλειοψηφιών   του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας ,  του Εργατικού  Κέντρου Πρέβεζας που  βλέπουν τις κινητοποιήσεις ως αγγαρεία την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι στη περιοχή μένουν χωρίς  δουλειά.

Ως  ΛΑΝΤΖΑ καλούμε συνέχιση του αγώνα και συνεχίζουμε να προβάλλουμε τα βασικά μας αιτήματα:

  1. Όλοι οι εποχικοί και εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να επαναπροσληφθούν.. Να μην εφαρμοστεί καμίας μορφής εκ περιτροπής εργασία. Να καταργηθούν οι πράξεις Νομοθετικού  Περιεχομένου.
  2. Για το διάστημα μέχρι την καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης να δοθεί επίδομα ανεργίας ύψους 600 ευρώ, το οποίο θα επεκταθεί χρονικά μέχρι και την επόμενη τουριστική σεζόν για όλους όσους εργάστηκαν τα τελευταία τρία  χρόνια με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση κι αν δούλεψαν.  Με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα  
  3. Να ισχύσουν για όλους τους άνεργους μέτρα μείωσης ενοικίου, αναστολής καταβολής δόσεων δανείων και ρυθμίσεων στην εφορία. Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη για όλους τους άνεργους

Τέλος καλούμε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πάργας να συνεδριάσει άμεσα  για να  πάρει θέση αλλά και να προχωρήσει σε ενέργειες υπέρ  των εποχικών  εργαζομένων της περιοχής. 

 

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα