Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:14

Κώστας Μπάρκας: Να μην κλείσει το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλάκι

509 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/06/2020, 11:19 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ερώτηση για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλάκι κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας. Ειδικά σε μια περίοδο, που η ευρύτερη περιοχή του Φαναρίου δοκιμάζεται ακόμη από τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 21ης Μαρτίου και που πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν δει κάποια ουσιαστική κρατική παρέμβαση, καθώς δεν εκδόθηκε ακόμη η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αποζημιώσεις, το κλείσιμο του υποκαταστήματος μιας Τράπεζας, το οποίο εξυπηρετεί έδρα Δήμου επιβαρύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι, το εν λόγω τραπεζικό κατάστημα εξυπηρετεί, πέραν των επαγγελματιών, μεγάλο αριθμό ατόμων τρίτης ηλικίας, καθώς και ευπαθών ομάδων, που αδυνατούν να καταφύγουν σε χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων τραπεζικής εξυπηρέτησης και ταυτόχρονα θα αναγκαστούν να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα σε προβληματικό οδικό δίκτυο, ώστε να εξυπηρετηθούν. Η εν λόγω πραγματικότητα δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο σε μια εποχή που υπάρχει ισχυρή σύσταση από τους επιστήμονες για μη συνωστισμό, ειδικά ατόμων από ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένων.

Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Καναλάκι δεν έχει ανοίξει από την 21η Μαρτίου λόγω του σεισμού, ενώ το Μηχάνημα Αυτόματων Συναλλαγών (ΑΤΜ) της Τράπεζας έχει βλάβη. Αυτό έχει ως συνέπεια οι πολίτες να αναγκάζονται να συναλλάσσονται με ΑΤΜ άλλης τράπεζας, που βρίσκεται στην περιοχή, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση σε περίπτωση που δεν έχουν λογαριασμό στην έτερη τράπεζα.

Ο κ. Μπάρκας με την Ερώτησή του ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να αποτρέψει το κλείσιμο υποκαταστήματος Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται σε έδρα Νομού και εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, καθώς και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα