Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:52

Κίνηση ΜΑΤ του Δήμου Πρέβεζας : Ειδικός-η, σύμβουλος για Ευρωπαϊκά προγράμματα;

564 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2020, 12:31 πμ | 0 σχόλια

 

 

Τελικά η θέση του γενικού γραμματέα ή της γενικής γραμματέως  στο δήμο Πρέβεζας (θα έχει το επώνυμο Σαπέλα ή Σαπέλας;)  δεν είναι η μόνη που θα στελεχωθεί το επόμενο διάστημα;  Υπάρχει κι άλλη θέση που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δήμος Πρέβεζας να προσλάβει κα πρόκειται για ειδικό σύμβουλο  ή ειδική σύμβουλο στον τομέα της διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων;

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πλληροφορίες που αναφέρουν μια σειρά από στοιχεία που συναρμολογούν τα χαρακτηριστικά του ειδικού ή της ειδικής συμβούλου που θα προσλάβει ο νυν δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εάν τελικά το αποφασίσει. Εάν και εφόσον προβεί σε μια τέτοια πρόσληψη ο δήμος Πρέβεζας- σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει κάτι σε  επίσημο επίπεδο-η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι ένας ιδιαίτερα νευραλγικός και σημαντικός τομέας δράσης για τον δήμο Πρέβεζας και θα πρόκειται για κίνηση ΜΑΤ!

Συλλέγοντας κάποια στοιχεία και προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το προφίλ του ειδικού συμβούλου ή της ειδικής συμβούλου, βάζουμε “τουβλάκια” μέχρι να χτίσουμε το παζλ!

Υπάρχει περίπτωση εάν και εφόσον προσληφθεί τέτοιο πρόσωπο, να μην έχει εμπειρία από δημόσια διοίκηση; Ξεκινάμε πρώτα από αυτό. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχει εμπειρία.

Υπάρχει περίπτωση να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν σε επίπεδο νομαρχίας κατέχοντας κάποια θέση; Και δεν αναφερόμαστε  απαραίτητα στο χώρο της ΝΔ επί νομαρχίας Δημήτρη Τσουμάνη, αλλά και επί νομαρχίας Βασίλη Ιωάννου.

Είναι πιθανό να έχει συνεργαστεί και με άλλον φορέα της περιοχής; Αυτονόητο είναι και το γεγονός ότι πέρα από την εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, θα έχει και εμπειρία στη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Είναι πιθανή η περίπτωση να έχει διατελέσει βουλευτής ή υποψήφιος ή υποψήφια βουλευτής;

Τίποτα δεν είναι δεδομένο αναφορικά με την προκήρυξη της θέσης, όμως θεωρούμε δεδομένο ότι είναι στις προθέσεις του νυν δημάρχου να δώσει έμφαση στον τομέα αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κατά την ταπεινή μας άποψη είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν θεωρούμε απίθανο, στην περίπτωση  της πρόσληψης ειδικού ή ειδικής συμβούλου, να διαθέτει  ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που σας περιγράφουμε παραπάνω…

Είναι σημαντικό ότι από τον δήμο  υπάρχει πρόθεση, να επενδύσει σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, δεν είναι δεδομένο όμως εάν προκηρυχθει θέση. Αν προκηρυχθεί θέση τι χαρακτηριστικά θα έχει;

Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι εάν ο δήμος τελικά, με απόφαση του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, το κάνει πράξη, θα είναι μια κίνηση ΜΑΤ!

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα