Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:59

Δικογραφία φωτιά για την 35χρονη – Το μοιραίο λάθος της που τίναξε τα πάντα στον αέρα

751 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/06/2020, 7:39 μμ | 0 σχόλια

 

Πως οι αστυνομικοί «έδεσαν» στοιχείο προς στοιχείο την υπόθεση. Το newsit.gr σας παρουσιάζει μέσα από φωτογραφίες και βίντεο τα όσα αναφέρονται στην δικογραφία για την υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα. Η περούκα, τα ρούχα και η τηλεκάρτα.

Η συστηματική και μεθοδική δουλειά των αστυνομικών αποκαλύπτεται μέσα από το υλικό του διαβιβαστικού για την εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης Ιωάννας.

 

Το newsit.gr σας αποκαλύπτει «διαβάζοντας» την δικογραφία το μοιραίο λάθος που έκανε η 35χρονη που φέρεται να είναι εκείνη που σημάδεψε για πάντα την όμορφη κοπέλα. Και η 35χρονη φαίνεται ξεκάθαρα και όπως  τα στοιχεία εναντίον της είναι αδιάσειστα.

Στην δικογραφία όπως θα διαβάσετε παρακάτω περιέχονται τα πειστήρια όπως η περούκα, η καμπαρντίνα και τα ρούχα που φορούσε στην επίθεση, η τηλεκάρτα που την «έκαψε» αλλά και η συγκλονιστική κατάθεση της 34χρονης Ιωάννας. Επίσης, η μαρτυρία – κλειδί της οδηγού ταξί όπως και οι διάλογοι που είχε μαζί της αλλά οι περιγραφές των ανθρώπων που έζησαν τις δραματικές στιγμές της Ιωάννας λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

 

πό την στιγμή που ταυτοποίησαν την 35χρονη οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι της στου Ζωγράφου και στην δικογραφία που σας παρουσιάζει το newsit.gr θα δείτε ότι βρήκαν και κατάσχεσαν ρούχα τα οποία απεικονίζεται να φοράει και στις εικόνες από τις κάμερες κυκλοφορίας την παραμονή και την ημέρα της επίθεσης.

Όπως αναφέρουν, στο διαμέρισμα 3ου ορόφου της 35χρονης βρήκαν και κατάσχεσαν: ένα σακίδιο πλάτης μαύρου χρώματος, ένα παλτό χρώματος μπεζ καφέ και ένα υφασμάτινο παντελόνι τύπου καμπάνα.

Επίσης, αναφέρουν ότι βρήκαν μια τηλεκάρτα και μια καστανή περούκα που μοιάζει με το χρώμα των μαλλιών της 35χρονης.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν πως τα ρούχα που φορούσε η δράστης την ημέρα της επίθεσης είναι ίδια με αυτά που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, ενώ έχουν ταυτοποιήσει και την τηλεκάρτα με την οποία έκανε τις κλήσεις στην εταιρεία ταξί.

Λένε ακόμα: «Η δράστρια ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το θύμα γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ανήκε στον κύκλο της και όπως προέκυψε, η 35χρονη γνωρίζει την Ιωάννα.

Την παραμονή της επίθεσης καθυστέρησε στην δουλειά της – Την ημέρα της επίθεσης δεν πήγε καθόλου!

Όπως αναφέρεται επίσης, η ίδια η φερόμενη ως δράστης αναφέρθηκε στην γνωριμία της με την Ιωάννα, ενώ από την εξέταση του ιστορικού της στο τηλέφωνο προκύπτει η αναζήτηση για αγορά περούκας.

Το τηλεφώνημα που την «έκαψε»

Τρία τηλεφωνήματα έκανε η 35χρονη προσπαθώντας να στήσει το σατανικό της σχέδιο. Όπως αποκαλύπτεται από το διαβιβαστικό, στις κλήσεις που έγιναν όλες από τηλεκάρτα η 35χρονη με διάφορες προφάσεις δεν δίνει τον αριθμό του κινητού της.

Η πρώτη κλήση σύμφωνα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου έγινε στις 18/05/2020 από τηλεφωνικό θάλαμο στην οδό Ακαδημίας. Όμως, ήταν βράδυ και έτσι οι κάμερες δεν μπορούσαν να καταγράψουν καλά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Αυτό που την πρόδωσε και όπως φαίνεται ήταν το πιο μοιραίο λάθος της ήταν οι άλλες δυο κλήσεις που έκανε από τηλεφωνικό θάλαμο στην λεωφόρο Συγγρού στον αριθμό 142. Και οι δυο κλήσεις έγιναν λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί και τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ήταν ευδιάκριτα στους έμπειρους αστυνομικούς.

 

Και έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί την έχουν πεντακάθαρα μέσα από τις κάμερες ασφαλείας. Η γυναίκα φοράει παντελόνι, έχει σακίδιο και ζακέτα την οποία όταν ήταν στην Καλλιθέα τα φορούσε μέσα από το παλτό της.

Μάλιστα σημειώνουν την εξής λεπτομέρεια: Ότι λόγω του διαφορετικού σχηματισμού του σακιδίου στα δυο στιγμιότυπα η 35χρονη να είχε πολλά από τα ρούχα που χρησιμοποίησε για να μεταμφιεστεί τα είχε μέσα σε αυτό.

Το άλλο λάθος της 35χρονης – Η κλήση στον υπήκοο Μπαγκλαντές

Στις 5 Ιουνίου, οι αστυνομικοί εξέτασαν έναν άνδρα υπήκοο Μπαγκλαντές στον οποίο είχε τηλεφωνήσει η 35χρονη για προσωπική της δουλειά. Έτσι, έφτασαν στα ίχνη της γυναίκας και στο διαμέρισμά της όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα «εργαλεία» του εγκλήματος.

Και περιγράφουν επίσης πως κατά την επιχείρηση για την σύλληψή της εκείνη προσπάθησε να διαφύγει κάτι το οποίο σας παρουσίασε σε βίντεο ντοκουμέντο το newsit.gr.

Η συγκλονιστική κατάθεση της Ιωάννας

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή, μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση, εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Η στιγμή της επίθεσης στην 34χρονη Ιωάννα αλλά και όλες οι κινήσεις της 35χρονης που φέρεται να διέπραξε την επίθεση με το βιτριόλι περιγράφονται στην δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αρχές και φέρνει στο φως το newsit.gr.

Στην δικογραφία, περιέχεται ακόμα και η μαρτυρία της φαρμακοποιού η οποία μαζί με την μητέρα της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στην Ιωάννα όταν σε απόγνωση και με το οξύ να της καίει το πρόσωπο έτρεξε να την βοηθήσουν.

«Βοήθεια, κάντε κάτι μου έχουν ρίξει οξύ στο πρόσωπο», είπε η Ιωάννα στις γυναίκες.

Στην δικογραφία περιέχονται και οι μαρτυρίες άλλων ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο αλλά και του ανθρώπου που την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί έχουν πλήθος μαρτυριών τόσο από το επαγγελματικό όσο και από το συγγενικό περιβάλλον της άτυχης Ιωάννας.

Η μαρτυρία της οδηγού ταξί

Στην δικογραφία περιέχεται και η μαρτυρία της οδηγού ταξί που μετέφερε την 35χρονη μετά την επίθεση με το βιτριόλι. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, η μόνη πληροφορία που είχε στην κλήση που δέχτηκε ήταν να περιμένει τον πελάτη όσο χρειαστεί με ώρα ραντεβού τις 09.30 το πρωί.

Περιγράφει: «Περίπου 09.30 εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε και είδα μόνο ότι πέρασε από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου. Μετά από 20 περίπου λεπτά η γυναίκα εμφανίστηκε διαγωνίως από την απέναντι πλευρά που είναι η εκκλησία της Αγίας Ελεούσας, εμφανώς αγχωμένη και τρεχάτη. Μπήκε στο ταξί και με ενημέρωσε ότι πάμε στο Α Νεκροταφείο στο Μετς».

 

Και συνέχισε: «Εκεί μου είπε ότι θα με χρειαστεί και αύριο, έχει έρθει από Αμερική για κάτι συνεντεύξεις και θέλει πάντα ένα ταξί α την περιμένει έτσι ώστε να μην χάνει χρόνο και να είναι σίγουρη ότι θα βρει κάποιο. Κατά την διαδρομή και ενώ είχαμε συμφωνήσει για την επόμενη ημέρα, την ρώτησα αν αλλάξει κάτι στο ραντεβού μας πως θα ενημερωθώ και μου είπε: “όχι, όχι, η ώρα δεν αλλάζει είναι στάνταρ” και με ενημέρωσε ότι έχει αμερικάνικο τηλέφωνο και δεν το έχει ενεργοποιήσει.

Η ημέρα της επίθεσης

Η οδηγός ταξί συνεχίζει στην κατάθεσή της: «Την επόμενη ημέρα 20-05-2020 στις 09.05 πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από την ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 09.30 και γύρω στις 09.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε: “περιμένέ με εδώ δεν θα αργήσω πολύ” και να την χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα μετά από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας. Μπήκε στο σπίσω κάθισμα, πίσω από εμένα. Την ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε: “στο Μετς όπως και χθες”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

ΠΗΓΗ-Φωτογραφίες-σκίτσα: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα