Τρίτη, 23/04/2024 | 22:17

Διάψευση του δημάρχου Πρέβεζας μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό τουρισμού

521 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/06/2020, 9:40 πμ | 0 σχόλια

 

Συνεχείς επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες είχε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γωργάκος στην Αθήνα. Πήρε… “Παραμάσκαλα” – επιτρέψτε μου τη λέξη- τα λογότυπα της φετινής τουριστικής προβολής του δήμου Πρέβεζας και πέρασε από υπουργεία, τα έδειξε φωτογραφήθηκε με υπουργούς, ενώ τα λογότυπα δεν είχαν πάει ούτε στην Περιφέρεια Ηπείρου,  ούτε στις Ενώσεις Ξενοδόχων της Πρέβεζας, ούτε στους ιδιοκτητες τουριστικών καταλυμάτων, ούτε στο Επιμελητήριο, ούτε στο σύλλογο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ούτε στον Εμπορικό σύλλογο του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας, ούτε σε άλλους φορείς

. Ο Δήμαρχος θεώρησε σωστό ότι έπρεπε να τα πάει στην Αθήνα και να τα δείχνει στους υπουργούς και να φωτογραφίζεται μαζί τους. Ίσως να ξεκίνησε έτσι και μετά να στείλει τα λογότυπα και στους τοπικούς φορείς. Εντάξει μέχρι εδώ; Προσέξτε είναι πολύ σοβαρό για έναν εκπρόσωπο φορέα, όπως είναι ο κ. Νίκος Γεωργάκος να είναι ιδιάιτερα προσεκτικός στο τι λέει.

Την 21η του Μάη στη συνεδρίαση του δημοτικού συβουλίου Πρέβεζας  στη Θεοφάνειο αίθουσα Τέχνης, παρουσια φορέων του τουρισμού με θέμα την τουριστική προβολή του δήμου Πρέβεζας, ο δήμαρχος κ. Γεωργάκος μεταξύ άλλων είχε πει:  “Στο πλαίσιο της διαφήμισης που ανακοίνωσε χθες (την 20η Μαίου δηλαδή) ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος απάντησε ότι η Πρέβεζα θα είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής της χώρας.”  Σας μεταφέρουμε αυτολεξί και με μία μικρή ασυνταξία το τι είπε ακριβώς!

Από την αρχή αμφιβητήσαμε αυτό που είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας, (γιατί δεν προέκυπτε από πουθενά)  άλλωστε είμαστε το μοναδικό site στην ευρύτερη περιοχή που παρέχει πλούσια ενημέρωση τόσο για τις δραστηριότητες του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, όσο και του υφυπουργού τουρισμού Μάνου Κόνσολα! Βγήκε το υπέροχο βίντεο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στον κόσμο, με υπέροχα και ψαγμένα λόγια, εξαιρετικό ομολογουμένως το οποίο σας μεταφέρουμε παρακάτω και αναφέρεται στην Ελλάδα συνολικότερα δεν ξεχωρίζει περιοχές ούτε φυσικά… μιλάει για Πρέβεζα, ούτε για αιχμή του δόρατος κι άλλα τέτοια…

 

Φτάνουμε στο δελτίο τύπου που από τον ίδιο τον δήμο Πρέβεζα στάλθηκε στα ΜΜΕ αναφορικά με τη συνάντηση του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου με τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.  Δεν αναφέρεται πουθενά από τα χείλη του υπουργού ότι η Πρέβεζα θα είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής της χώρας, όπως είπε ο κ. Γεωργάκος σε όλους τους φορείς του τουρισμού στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Πέμπτη 21 Μαίου. Άρα λοιπόν και μετά τη συνάντηση του κ. Γεωργάκου με τον υπουργό, διαψεύδονται τα περί “αιχμής του δόρατος”

Πρέπει να υπάρχει μέτρο στις δηλώσεις εκπροσώπων φορέων, πρέπει να υπάρχει προσοχή και ακρίβεια στο τι μεταφέρεται και όχι βαρύγδουπες δηλώσεις  που ως στόχο έχουν μόνο τη δημιουργία εντυπώσεων.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του δήμου Πρέβεζας για τη συνάντηση του δημάρχου με τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο Τουρισμού με το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νίκο Γεωργάκο.

 

Στο πλαίσιο της διπλής διεθνούς διάκρισης του Δήμου Πρέβεζας από το EUROPEAN BEST DESTINATION  – κατόπιν της καμπάνιας που σχεδίασε ο Δήμος Πρέβεζας «ΠΡΕΒΕΖΑ 2020 Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!» #Preveza2020_BeSafe_BeFree! – ως 1η ασφαλέστερη παραλία και 5ος ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη, ο Υπουργός Τουρισμού υποδέχθηκε στο γραφείο του το Δήμαρχο Πρέβεζας. 

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης εξέφρασε τα εύσημα στο Δήμαρχο Πρέβεζας για την πρωτοβουλία της έξυπνης  καμπάνιας τη χρονική στιγμή  που έπρεπε και η οποία φιλοξενήθηκε στα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ, ως συνέχεια και του δικού του καλέσματος από τα τέλη του 2019 για την ουσιαστική συμβολή που μπορεί να προσφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως προς τη διαμόρφωση της αναβαθμισμένης εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για το ενδιαφέρον καθώς και για τη έμπρακτη πλέον στήριξη του Υπουργείο Τουρισμού στην προσπάθεια της Πρέβεζας να μπει δυναμικά ως νέος  επιλεκτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός στο παγκόσμιο χάρτη.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα