Σάββατο, 20/04/2024 | 09:21

Γιατί η Πρέβεζα δεν θα “εκτεθεί” αλλά θα ωφεληθεί από την τουριστική προβολή

634 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2020, 4:27 μμ | 0 σχόλια

 

 

Είναι και η εποχή “άκυρη” για να υπερθεματίζεις για το αντίθετο, διότι μόνο κακό μπορεί να προκύψει για την τουριστική οικονομία της περιοχής μας.

Ο Δήμος Πρέβεζας λοιπόν κατά την ταπεινή μου άποψη όχι μόνο δεν θα εκτεθεί, αλλά θα ωφεληθεί κιόλας από την τουριστική προβολή που έγινε και συνεχίζει να γίνεται.

Έχω την πεποίθηση ότι -όχι άμεσα ίσως όγω υγειονομικής κρίσης-  στο σύντομο μέλλον,  η τουριστική προβολή του δήμου Πρέβεζας που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται, θα αποφέρει καρπούς.

Δεν βρίσκω λόγους που να με κάνουν να πιστεύω ότι ο δήμος Πρέβεζας και δη η παράκτια ζώνη του μπορεί να εκτεθούν.

Πρώτα από όλα δεν ήταν στην αφάνεια η περιοχή, έχει προβληθεί η Πρέβεζα σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια και από την Περιφέρεια Ηπείρου και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων και από το Επιμελητήριο και από άλλους φορείς. Το ότι η Πρέβεζα προβάλλεται και από τον δήμο Πρέβεζας, τόσο έντονα το τελευταίο διάστημα, θα πρέπει να το θεωρούμε και… αρνητικό γεγονός;

Ας είμαστε ρεαλιστές, μόνο να ωφεληθεί μπορεί ο δήμος Πρέβεζας από την τουριστική προβολή που γίνεται. Πρώτα από όλα έχει παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στην εστίαση. Και για του λόγου του αληθές, επισκέπτες από τα Βαλκάνια, από το Ισραήλ, από την Κύπρο και από γνωστές Ευρωπαϊκές χώρες, μιλούν για τα καταστήματα εστίασης του δήμου Πρέβεζας μόνο με ευμενή σχόλια και κριτικές κι αυτό είναι σημαντικό. Είναι οι άνθρωποι που τα διευθύνουν από τους πρώτους που οι επισκέπτες συναντούν, γνωρίζουν τη φιλοξενία τους, δέχονται το χαμόγελό τους, αλλά και το χιούμορ τους.

Μεγάλη τουριστική προβολή κι αν έρθει πολύς κόσμος; Θα είναι απαραίτητα αρνητικό αυτό;  Είναι πολυ πιθανό να συμπαρασύρει θετικά, να δώσει ώθηση  η τουριστικη κίνηση και στον πρωτογενή και τον δεύτερογενή τομέα της περιοχής. Αρνητικό είναι κι αυτό;

Το να πετύχει η Πρέβεζα ακόμα  μεγαλύτερη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου- αν φυσικά τα καταφέρει- κι αυτό αρνητικό είναι;

Ναι, αλλά αν έρθει πολύς κόσμος δεν θα έχουμε κλίνες! Βρε παιδιά ας έρθουν πολλοί κι ας πάνε σε γειτονικούς δήμους και …νομούς, για αρχή, οι αποστάσεις είναι κοντινές. Αν γίνει αυτός ο πανικός με την πολυκοσμία και  εάν έχει και επιμήκυνση η τουριστική περίοδος (υποθετικά μιλώντας) τότε θα δοθούν τα κίνητρα και τα ερεθίσματα για να έρθουν επενδύσεις που αυτόματα συνεπάγεται θέσεις απασχόλησης.

Είμαι από τους ανθρώπους ίσως στο πιο μικρό ποσοστό, που πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να έχει κόσμο η περιοχή και μετά να ξεκινήσουν επενδύσεις, ξενοδοχειακών και τουριστικών μονάδων συνολικότερα.  Κανείς επενδυτής δεν θα έρθει για να επενδύσει, αν γνωρίζει ότι η επένδυσή του δεν θα του αποδώσει.

Όταν δει ότι στην περιοχή μπορεί να επενδύσει με μεγαλύτερη ασφάλεια και υπάρχουν και τα εχέγγυα, για να το πράξει, σ’ αυτή την περίπτωση θα μπει στη διαδικασία επένδυσης σε τουριστική ή άλλη μονάδα επί παραδείγματι.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να μιζεριάζουμε και πιστεύω ότι όχι μόνο δεν θα εκτεθεί η περιοχή μας, αλλά θα αποκομίσει και σημαντικά οφέλη από την τουριστική προβολή που γίνεται από τον δήμο Πρέβεζας, είτε άμεσα, είτε στο πολύ κοντινό μέλλον…

Για επίλογο κρατώ τον αστερίσκο. Να είναι καθαρές οι ακτές μας, να είναι ασφαλείς, να είναι καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι, να υπάρχει σωστή πληροφόρηση σε έλληνες και ξένους επισκέπτες κ.α.

 

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα