Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:06

Βρετανία: 202 νεκροί από κορονοϊό – Τέλος του μήνα οι αποφάσεις για την καραντίνα

527 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/06/2020, 8:34 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η Βρετανία μετρά ακόμη 202 νεκρούς από κορονοϊό  το τελευταίο 24ωρο ενώ τα νέα κρούσματα ήταν 1.541 σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείο Υγείας.

 

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία έφτασε τους 41.481 ενώ η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση στα θέματα της πανδημίας, δημοσίευσε για πρώτη φορά δεδομένα για την ανάπτυξη του δείκτη αναπαραγωγής του ιού σε τοπικό επίπεδο. Σύμφωνα με αυτά, ο δείκτης παραμένει για όλη τη χώρα στο 0,7 – 0,9, ενώ για την Αγγλία στο 0,8 – 1. Η περιοχή της Αγγλίας με τον υψηλότερο δείκτη (0,8 – 1,1) είναι η νοτιοδυτική, ενώ η αμέσως προηγούμενη (0,8 – 1) είναι η βορειοδυτική και νοτιοανατολική.

Στο μεταξύ στις 29 Ιουνίου θα έχουμε νεότερες εξελίξεις αναφορικά με την καραντίνα των 14 ημερών που ισχύει για τους επισκέπτες στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκράντ Σαπς.

«Θα προχωρήσουμε στις αερογέφυρες όταν θα είναι ασφαλές να το κάνουμε» είπε, στη διάρκεια της ενημέρωσης από την κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού.

Οικογένειες θυμάτων της Covid-19 ζητούν δημόσια έρευνα για τους χειρισμούς στην πανδημία

Περίπου 450 οικογένειες, συγγενείς των οποίων έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ζητούν μέσω δικηγόρων τους να υπάρξει άμεσα μία δημόσια έρευνα στους χειρισμούς της κυβέρνησης γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας στη Βρετανία, έτσι ώστε να αποτραπούν και άλλα λάθη που θα οδηγήσουν σε νέους θανάτους σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης της ασθένειας.

Οι οικογένειες που έχουν συστήσει την ομάδα με την ονομασία «Πενθούσες οικογένειες από την Covid-19 για δικαιοσύνη», πιστεύουν ότι οι πολλοί από τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και ζητούν τη διαφύλαξη όλων των εγγράφων που σχετίζονται με την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα