Τρίτη, 19/03/2024 | 13:44

Βρετανία: Άλλοι 176 θάνατοι από κορονοϊό – Μόνο με μάσκα πλέον στα μέσα μεταφοράς

497 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/06/2020, 9:21 μμ | 0 σχόλια

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία πλησιάζει τις 40.000, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συνολικά 39.904 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Από τις 15 Ιουνίου η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, τρένα, μετρό, αεροπλάνα, πλοία) θα είναι υποχρεωτική για την Αγγλία, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία, και εξέφρασε την ελπίδα την ίδια οδηγία να ακολουθήσουν και οι διοικήσεις της Σκοτίας και της Ουαλίας.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία των πολιτών καθώς, το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων αναμένεται στις 15 Ιουνίου, οπότε προβλέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων μη βασικών αναγκών, και αυτό με την σειρά του θα προκαλέσει πίεση στις συγκοινωνίες. Απηύθυνε επίσης έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις ώρες αιχμής και να προτιμούν άλλα μέσα για τις μετακινήσεις τους, εκτός από τις δημόσιες συγκοινωνίες, και ανέφερε ότι θα εκδοθεί κουπόνι των 50 λιρών για επισκευή ποδηλάτων προκειμένου να ενθαρρυνθούν στη χρήση τους.
Η παραβίαση του μέτρου θα συνιστά την απαγόρευση επιβίβασης, αλλά η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική εντός των καταστημάτων.

Μία από τις μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις, Unite, που εκπροσωπεί σχεδόν 80.000 εργαζόμενους σε λεωφορεία, όπως επίσης οι τρεις βασικές εργατικές ενώσεις σιδηροδρομικών, καλωσόρισαν την ανακοίνωση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τον Γκραντ Σαπς.

Στα 132,5 δισεκ. λίρες το κόστος προγραμμάτων στήριξης λόγω πανδημίας

Κατά 7,2% μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε προβλεφθεί, υπολογίζεται η δαπάνη της κυβέρνησης για τις δράσεις στήριξης λόγω του κορονοϊού, φτάνοντας τα 132,5 δισεκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με το γραφείο ευθύνης προϋπολογισμού.

Το γραφείο είχε εκτιμήσει στα μέσα Μαϊού ότι το κόστος για τα προγράμματα οικονομικής στήριξης λόγω της πανδημίας θα έφταναν τα 123,2 δισεκατομμύρια για το τρέχον οικονομικό έτος, στο οποίο περιλαμβάνονται οι δαπάνες του προγράμματος για την αποζημίωση των μισθών των υπαλλήλων σε αναγκαστική άδεια και οι επιχορηγήσεις στους αυτοαπασχολούμενους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα