Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:00

Απόφαση ένταξης στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 παρεμβάσεων στον ιστορικό οικισμό του Κάστρου Δήμου Ιωαννιτών

415 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/06/2020, 3:01 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 της πράξης «Διασύνδεση, ανάπλαση, αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων – υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων – κοινόχρηστων οδών και πλατειών στο Κάστρο του Δήμου Ιωαννιτών». 

 

Η πράξη – συνολικού προϋπολογισμού 2.394.785,24 ευρώ – περιλαμβάνει την διαμόρφωση της πλατείας Γλυκήδων και τις οδούς Ιστορικού Προκοπίου, Γλυκιδών και Σουγδούρη που βρίσκονται Δυτικά της ΒΑ ακρόπολης του τζαμιού Ασλάν, η οποία σήμερα παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης και με τις προβλεπόμενες επεμβάσεις αναπλάθεται και αναβαθμίζεται και οδηγεί στην αστική αναζωογόνηση της. 

 

Αναλυτικά, οι επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι:

 

α) Κυκλοφοριακή παρέμβαση στην οδό Γλυκήδων με διάνοιξη πρόσθετης εισόδου στον χώρο του Κάστρου και διαμόρφωση διευρυμένης περιοχής δενδρόφυτου πεζοδρόμου κατά μήκος της οδού από την πλευρά του Σουφαρί Σεράϊ. 

β) Η συνέχεια της οδού Γλυκήδων και η οδός Ιστορικού Προκοπίου αναμορφώνονται στα πρότυπα των ήδη διαμορφωμένων στο Κάστρο οδών με κατάλληλες λιθοστρώσεις με φυσικά υλικά. 

γ) Η οδός Σουγδούρη μαζί με τις οδούς Βάγια και Μακρή βελτιώνονται ώστε να συνδέουν απ ευθείας την παραλίμνια περιοχή με τις δύο ακροπόλεις του Κάστρου. 

δ) Πλήρης διαμόρφωση του υπαίθριου αρχαιολογικού χώρου της πλατείας Γλυκήδων με κατά περίπτωση ανάδειξη ή κατάχωση των αρχαιοτήτων, φυτεύσεις, κατασκευή καθιστικών και ενδιάμεσες διαδρομές πεζών προσβάσιμες από ΑΜΕΑ που οδηγούν στα δύο Οθωμανικά μνημεία της Βιβλιοθήκης και του Λουτρού. 

ε) Εργασίες υποδομής εξωτερικού φωτισμού και οπτικών ινών και φωτισμός ανάδειξης και σήμανσης του διαμορφωμένου χώρου και των οδών. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα