Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:48

Άρτα: Μία ακόμη σύλληψη του κυκλώματος παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών

566 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/06/2020, 5:47 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σε συνέχεια του από 16-06-2020 Δελτίου Τύπου της υπηρεσίας μας, που αφορούσε στη διερεύνηση υπόθεσης κυκλώματος διακίνησης και παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών και τη σύλληψη ενός μέλους του κυκλώματος, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, συνελήφθη ένα ακόμη μέλος αυτού. 

Πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος, αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του, εντοπίστηκε χθες (16-06-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα στερούμενος άδειας οδήγησης και συνελήφθη. 

Ο ανωτέρω βαρύνεται με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας, αρπαγής, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, περί όπλων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς είχε ρόλο «φύλακα» στο χώρο όπου κρατούνταν οι αλλοδαποί. Επιπρόσθετα, ο ίδιος, επιβαίνοντας στην παραπάνω μοτοσικλέτα, αναζητούσε μαζί με άλλα μέλη του κυκλώματος τους δύο αλλοδαπούς που είχαν διαφύγει και όταν εντόπισε τον έναν εξ αυτών, επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει με σκοπό να τον οδηγήσει πίσω στο χώρο όπου κρατούνταν, τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι με τη χρήση μαχαιριού.  

Η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης των αξιόποινων πράξεων καθώς και το χρηματικό ποσό των -270- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στην κατοχή του. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος συνεχίζεται. 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα