Τετάρτη, 22/05/2024 | 07:45

Ο Δήμος Ιωαννιτών περνά στην ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων

526 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/06/2020, 2:03 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών γίνεται ο πρώτος μεγάλος περιφερειακός δήμος της χώρας που «καταργεί το χαρτί» και περνά στην χρήση συστήματος διακίνησης ηλεκτρονικών εγγράφων.

Μετά από την απαραίτητη προεργασία που ολοκλήρωσε η Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης ξεκίνησε η εκπαίδευση των προϊσταμένων και των διευθυντών όλων των υπηρεσιών για την λειτουργία του προγράμματος «Ίριδα». 

Το συγκεκριμένο πληροφοριακό σύστημα έχει αναπτυχθεί από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και έχει παραχωρηθεί δωρεάν στο ελληνικό δημόσιο.

Το πρόγραμμα, υποστηρίζεται και προωθείται από το Υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους Δήμους της χώρας, θα διευκολύνει την διεκπεραίωση των διαδικασιών εντός του Δήμου, θα επιταχύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα μειώσει το λειτουργικό κόστος διακίνησης των εγγράφων.

Η επιμόρφωση στα στελέχη του Δήμου για την χρήση του προγράμματος γίνεται από τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, Προϊστάμενο του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ κατά την έναρξη της εκπαίδευσης ευχαρίστησε όλους τους Διευθυντές και Προισταμένους για την συμμετοχή και την προθυμία τους καθώς με την δική τους συμβολή ο Δήμος Ιωαννιτών θα ανοίξει μία νέα σελίδα.

«Είμαστε ένας από τους Δήμους που καινοτομούν. Με την ανάπτυξη και την λειτουργία του προγράμματος μειώνουμε την γραφειοκρατία και κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ. 

Ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών θα αποτελέσει καταλύτη ώστε η Ηλεκτρονική Διαχείριση Εγγράφων να υιοθετηθεί και από άλλους ΟΤΑ και φορείς. Το υπουργείο Εσωτερικών διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο της ομάδας υποστήριξης της ΙΡΙΔΑΣ που λειτουργεί ήδη στο Δήμο αποφάσισε να αναπτύξει μόνιμη συνεργασία με μέλη της ομάδας ώστε να αποτελούν τους εκπαιδευτές για άλλους Δήμους και Περιφέρειες. Αυτό είναι και σημαντικό και τιμητικό» τόνισε.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης ο Δήμος θα περάσει στην πράξη ώστε μέχρι τις αρχές Ιουλίου να έχει καταργηθεί πλήρως ο παραδοσιακός τρόπος διακίνησης εγγράφων και να έχει αντικατασταθεί από τον ηλεκτρονικό. 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα