Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:26

Η πορεία των ιχνηλατήσεων στην Παραμυθιά αντικείμενο της συνάντησης Περιφερειάρχη – Αντιπροέδρου Ε.Ο.Δ.Υ.

520 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/06/2020, 5:37 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η εστία κρουσμάτων κορωνοϊού στην Παραμυθιά και το ζήτημα των ελέγχων στις χερσαίες διαβάσεις της Ηπείρου, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα. 

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, ανέφερε πως οι ιχνηλατήσεις στην Παραμυθιά συνεχίζονται και βρίσκονται σε καλό επίπεδο, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται να επικρατεί πανικός στους κατοίκους. 

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια τόσο για τις ιχνηλατήσεις των θετικών κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί στην Ήπειρο, είτε στο παρελθόν, είτε τελευταία στην Παραμυθιά, όσο και για τη συνδρομή της σε εξοπλισμό και υλικά προς τις Δημόσιες Δομές Υγείας.  Επεσήμανε επίσης  την ανάγκη  καλύτερης ενεργοποίησης και διασύνδεσης των Διευθύνσεων Υγείας των Περιφερειών της χώρας σε ζητήματα που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού. 

Για τις εισόδους της χώρας, που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα μέτρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έντονος προβληματισμός όμως εκφράστηκε   για τις τρεις συνοριακές διαβάσεις σε Κακαβιά, Μαυρομάτι και Μέρτζανη, στις οποίες εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα με το πλήρες άνοιγμα των συνόρων την 1η Ιουλίου.  

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ για την προμήθεια εκ μέρους της Περιφέρειας καμπίνων ελέγχου και απολύμανσης, οι οποίες  ζήτησε  να πλαισιωθούν με κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ.  εξήγησε  πως  αρχικά δόθηκε βαρύτητα στους ελέγχους στα αεροδρόμια, για να προσθέσει ότι  έγινε πλέον κοινωνός για τα ζητήματα που υπάρχουν με τις χερσαίες διαβάσεις, για τα οποία πρέπει να υπάρξει συνεργασία Υπουργείων, Περιφέρειας και ΕΟΔΥ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα