Σάββατο, 15/06/2024 | 12:41

Έκκληση στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να εγγραφούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Αθλητισμού

670 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/06/2020, 5:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

Μέχρι τις 5 Ιουνίου έχουν προθεσμία τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να προεγγραφούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου Αθλητισμού, και στη συνέχεια να προσκομίσουν δικαιολογητικά, προκειμένου στη συνέχεια να εξεταστεί αν δικαιούνται να λάβουν χρηματοδότηση στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. 

Την σχετική ενημέρωση έλαβε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την οποία συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Νομό και χρειάζονται την οικονομική συνδρομή του Υπουργείου. 

H διαδικασία για τη χρηματοδότηση των Σωματείων θα υλοποιηθεί μέσω της δημιουργίας ειδικού Μητρώου Αθλητικών Φορέων. Οι 48 αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας έχουν κληθεί να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας των σωματείων μελών τους και των ενώσεών τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί πλατφόρμα (διεύθυνση www.gga.gov.gr/mitroo)  στην οποία τα σωματεία πρέπει μέχρι τις 5 Ιουνίου να προεγγραφούν.

Στη συνέχεια θα πρέπει να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά, μεταξύ των οποίων το καταστατικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον κατάλογο των μελών, οικονομικά στοιχεία, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί και άλλα, ώστε να εξεταστεί εάν δικαιούνται χρηματοδότηση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει έμπρακτα ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί τη ραχοκοκκαλιά του αθλητισμού. Για πρώτη φορά γίνεται πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων στην Ελλάδα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, το κράτος σπεύδει στο πλευρό τους, γι’ αυτό καλώ όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, να προεγγραφούν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5 Ιουνίου, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης.

 

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται κάθε βοήθεια που μπορεί να δώσει η πολιτεία για να συνεχίσει να υπηρετεί το υψηλό κοινωνικό του έργο. Είμαι βέβαιος ότι με τη βοήθεια της πολιτείας, αλλά και τη δημιουργία κατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων, θα συνεχίσει να προσφέρει σε νέους, αλλά και μεγαλύτερους ανθρώπους την ευκαιρία να αθλούνται, να είναι υγιείς, να βάζουν και να πετυχαίνουν στόχους».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα