Παρασκευή, 19/04/2024 | 09:19

Όχι στις κάμερες παρακολούθησης μέσα στα σχολεία

543 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2020, 3:51 μμ | 0 σχόλια

 

 

Αγαπητοί γονείς,

Ως Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη βιντεοσκόπηση του μαθήματος.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης δεν έχει καμιά παιδαγωγική και μορφωτική αξία. Δεν έχει καμία σχέση με την ισοτιμία στη μόρφωση, όταν μάλιστα με ευθύνη της κυβέρνησης, 1 στους 4 μαθητές στη χώρα μας έμεινε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών. Μπορεί να εκθέσει οποιονδήποτε μαθητή και εκπαιδευτικό σε οποιονδήποτε.

Αυτή η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να καταδικαστεί και από κάθε γονιό ξεχωριστά. Καλούμε κάθε γονέα να συμπληρώσει τη ΔΗΛΩΣΗ ΑΡΝΗΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ του παιδιού του κατά τη διάρκεια του μαθήματος και να την καταθέσει στους διευθυντές των σχολείων.

Επιπλέον ζητάμε να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που κάνει πιο εχθρικό το σχολείο για τα παιδιά μας.  Θέλουμε σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει.

 

Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων: 1ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, Δημοτικού Σχολείου Καναλίου

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα