Πέμπτη, 18/04/2024 | 15:04

Το νοσοκομείο έχει ανάγκη γενναίας κρατικής χρηματοδότησης & όχι συμβολικού-επικοινωνιακού τύπου δωρεές

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/05/2020, 9:03 πμ | 0 σχόλια

 

 

Κοινή ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας και σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας για τη δωρεά της εταιρίας Foppen στο νοσοκομείο

Το νοσοκομείο έχει ανάγκη από γενναία κρατική χρηματοδότηση και όχι από συμβολικού-επικοινωνιακού τύπου δωρεές

Έκπληξη μας προκαλούν οι από κοινού  πανηγυρισμοί της διοίκησης του νοσοκομείου με εκπροσώπους της εταιρίας Foppen για τη δωρεά ενός ηλεκτροκαρδιογράφου αξίας περίπου 1500 ευρώ από μία επιχείρηση που κερδίζει εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως. Μιας δωρεάς που έχει ξεκάθαρο επικοινωνιακό στόχο από την πλευρά της επιχείρησης, μιας και δεν λύνει ουσιαστικά κανένα πρόβλημα στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Εντύπωση όμως μας προκαλεί και η δημοσιότητα που δίνει στο γεγονός η διοίκηση του νοσοκομείου, δίνοντας ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα για το μονομερές ενδιαφέρον που δείχνει η κυβέρνηση της ΝΔ στους επιχειρηματίες.

Ξεχνάνε πως λίγες εβδομάδες πριν οι επιχειρηματίες πωλούσαν τις απλές χειρουργικές μάσκες περίπου 1 ευρώ την μία και πως νοικιάζανε τις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ 1600 ευρώ την ημέρα. Ξεχνάνε πως όταν οι υγειονομικοί έδιναν την άνιση μάχη με την πανδημία για να σταθεί η κοινωνία όρθια, οι επιχειρηματίες κοίταζαν να επωφεληθούν από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση. Ξεχνάνε πως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και σε μεγάλους χώρους δουλειάς εργάζονταν  με ελλιπή μέτρα ατομικής προστασίας

Δεν μπορεί κανένας να πανηγυρίζει στο νοσοκομείο Πρέβεζας όταν αυτό εφημερεύει χωρίς Αναισθησιολόγο 10ημέρες το μήνα. Όταν οι Παθολόγοι δουλεύουν μήνες τώρα με εντέλλεσθε και όταν αντί για προσλήψεις, σε λίγες ημέρες θα απολυθούν τρεις συναδέρφισσες τραπεζοκόμες.

Δεν μπορεί κανένας να πανηγυρίζει όταν το νοσοκομείο Πρέβεζας από κτιριακής πλευράς είναι σε τόσο κακή κατάσταση κι όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός ανέγερσης νέου αποκλειστικά  δημόσιου νοσοκομείου στον νομό.

Δεν μπορεί, μια επιχείρηση, όπως της Foppen, που βγάζει υπερκέρδη από την υπεραξία, δηλαδή την απλήρωτη εργασία των εργαζομένων, την εντατικοποίηση και το ξεζούμισμα των εργαζομένων, να ωραιοποιήσει την εικόνα της κυριολεκτικά με ψυχούλα, και με τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες πολιτικών προσώπων που ονειρεύονται μια οικονομική ανάπτυξη πάνω στα ερείπια της κοινωνικής ευημερίας.

Ζητάμε

  • Άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση για την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων του νοσοκομείου Πρέβεζας
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδερφος. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ιατρικού και παραϊατρικού
  • Ποιοτικές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιε υπηρεσίες υγείας στον λαό της Πρέβεζας
  • Ανέγερση νέου σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα

29/05/2020 Τα ΔΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα