Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:51

Τελειώνουν τα ψέματα θα κριθούν όλοι και για όλα- Του Σπύρου Πλέουρα

754 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/05/2020, 9:11 μμ | 0 σχόλια

 

 

Από την Δευτέρα 4 Μάη ο τόπος μπαίνει σε μια άλλη μεταβατική περίοδο. Η υγειονομική κρίση αφήνει ένα διαφορετικά διαμορφωμένο περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα.

Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή θεωρείται δεδομένο ότι θα δοκιμαστούν αντοχές και ικανότητες και των αιρετών μας. Στα δύσκολα άλλωστε φαίνονται και τα όποια αντανακλαστικά

διαθέτουν οι ικανοί, για αποτελεσματικές απαντήσεις και λύσεις. Στο ζήτημα του τουρισμού και την Παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο κλάδο,  είναι λογικό να υπάρχει αβεβαιότητα, ανησυχία αλλά και στενή παρακολούθηση για το πως θα κινηθεί το ζήτημα των κρουσμάτων του Κορονοϊού στις εβδομάδες του Μάη.

Βέβαια για τον εσωτερικό τουρισμό η περιοχή μας  οφείλει να έχει απαντήσεις αλλά και δράσεις. Το τουριστικό προϊόν, το τουριστικό γίγνεσθαι δεν είναι κάτι που έρχεται ως μάννα εξ ουρανού, απαιτεί ειδική, προσεκτική και επιστημονική προσέγγιση. Ενέργειες άρπα-κόλα, επιτρέψτε μου την έκφραση δεν οδηγούν πουθενά. Είναι κρίμα πραγματικά μια περιοχή με τόσες απίστευτες φυσικές ομορφιές, με αρχαιολογικούς θησαυρούς, να μην μπορεί να συνδέσει τη φυσική της ομορφιά και την ιστορία που ενσαρκώνει, ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τη ναυμαχία του Ακτίου έχουν γίνει υπερπαραγωγές στο Χόλυγουντ κι εμείς εδώ, βλέπουμε την αρχαία Νικόπολη, την καμαρώνουμε μόνο μέρα γιατί όλο τα προηγούμενα καλοκαίρια ήταν στα μαύρα τα σκοτάδια.

Δεν γνωρίζουμε στην παρούσα φάση εάν και κατά πόσο υπάρχει σχέδιο από τους τουριστικούς δήμους του νομού, για τον τουρισμό. Λογικά θα πρέπει να υπάρχει, περιμένουμε να δούμε τι υπάρχει και έπειτα θα κρίνουμε.  Και δεν ειναι μόνο οι τουριστικοί δήμοι, αλλά όλοι οι αιρετοί φορείς μας θα κριθούν από τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις τους, το επόμενο διάστημα.

“Η Καλή μέρα φαίνεται από το πρωί” λέει ο θυμόσοφος λαός μας και ευχή μας είναι να είναι καλή για τους πολίτες του τόπου μας.

Ο κόσμος σε όλη τη χώρα οφείλει να είναι προσεκτικός για να μην έχουμε πισωγυρίσματα με τα κρούσματα και τις απώλειες ζωών από τον Κορονοϊό.

Για το ίδιο θέμα μη ξεχνάμε ότι και ο αντιδήμαρχος τεχνικών του Δήμου Πρέβεζας, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο μας… προέτρεψε να συμμορφωθούμε!

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε στον γνωστό μας ρόλο. Εξυπακούεται ότι δεν θα γίνουμε φερέφωνο κανενός- μας γνωρίζετε τόσα χρόνια- και φυσικά πολιτικά ή επικοινωνιακά παιχνιδάκια στην πλάτη μας, δεν θα παίξει κανείς! Ας βρουν άλλους, πιο βολικούς δρόμους γι’ αυτό.

Τελειώνουν τα ψέματα και θα κριθούν όλοι για όλα. Δώστε μας το δικαίωμα να σας επαινέσουμε, να γράφουμε θετικά σχόλια, σε αντίθετη περίπτωση, θα είμαστε σκληροί, έως και αμείλικτοι στην προσπάθεια προάσπισης των συμφερόντων των ανθρώπων του τόπου μας.

Ποτέ δεν ήταν καημός μας και μέλημά μας να είμαστε αρεστοί σε οποιαδήποτε μορφής εξουσία.

Την υγειά μας, να έχουμε, εδώ θα είμαστε θα τα λέμε.

Η αλήθεια είναι όλο αυτό το διάστημα με τους περιορισμούς, την ελάχιστη κίνηση, αισθανόμουν σα “θηρίο στο κλουβί” βγαίνοντας θα προσπαθήσω να είμαι όσο ήρεμος απαιτείται!

Εντός της εβδομάδας που αρχίζει, θα ακουστεί ξανά η φωνή μου στο ραδιόφωνο, αρκετά ξαποστάσαμε καιρός να τραβήξουμε ξανά προς τη…. Δόξα ή τη… Λόξα, θα δείξει…

Όσοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους δεν έχουν κανένα λόγο ούτε να ανησυχούν, ούτε να φοβούνται!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα