Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:50

Στέργιος Γιαννάκης : Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, των μαθητών Φαναρίου

666 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/05/2020, 5:19 μμ | 0 σχόλια

 

 

                                                                                        Πρέβεζα 29/05/2020

Προς

Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

κα Νίκη Κεραμέως

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα σας διαβιβάζω την με αρ. πρωτ. 416/22-05-2020 επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Πρέβεζας, με την οποία εκπροσωπείται  ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών της Δημοτικής Ενότητας Φαναρίου του Δήμου Πάργας, μιας περιοχής που επλήγη από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό της 21ης Μαρτίου 2020, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε περισσότερες από τριακόσιες πενήντα κατοικίες, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην περιοχή αυτή λειτουργούν το ΓΕΛ Καναλακίου και το ΕΠΑΛ Καναλακίου, των οποίων οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου για τους λόγους που προαναφέρθηκαν  – και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού – δεν ήταν δυνατόν να προετοιμαστούν κανονικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με τους μαθητές της υπόλοιπης χώρας.

Για το λόγο αυτό αιτούνται τον καθορισμό ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, για τους μαθητές και αποφοίτους του ΓΕΛ Καναλακίου και του ΕΠΑΛ Καναλακίου οι οποίοι διαμένουν και φοιτούν σε περιοχές που έχουν πληγεί εξαιτίας του ισχυρού σεισμού και ειδικότερα – και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 – να εισαχθούν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

 

Παρακαλώ κυρία Υπουργέ να μου γνωρίσετε την άποψή σας καθώς επίσης και τυχόν ενέργειές σας για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός τους.

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΡΕΒΕΖΗΣ Ν.Δ.

                                                                                  ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα