Πέμπτη, 18/04/2024 | 07:51

Σαρώνει στις “θεωρίες” για τον τουρισμό ο Δήμος Πρέβεζας-Απελπιστική ένδεια σε προετοιμασία και δράσεις

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2020, 3:54 μμ | 0 σχόλια

 

Είναι κρίμα πραγματικά γιατί  και η δημοτική αρχή Πρέβεζας και ο ίδιος ο δήμαρχος Πρέβεζας “έχουν χάσει τη μπάλα” σε ζητήματα της καθημερινότητας και “φουσκώνουν” θεωρίες για τον τουρισμό τον κοσμάκη, μπας και ξεγελαστεί. Σαρωτικός ο δήμος στις θεωρίες, από ουσία; Ας μην το συζητάμε καλύτερα. Τι χρήματα θα διαθέσει ο δήμος Πρέβεζας για την φετινή τουριστική προβολή; Τσιμουδιά! Για το Master Plan για τον τουρισμό που ετοίμασε η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μπαίλη, καμία κουβέντα, καμία αναφορά από τον κ. Γεωργάκο!

Το θέμα είναι σοβαρό με την άγνοιά τους στο τουριστικό γίγνεσθαι και με την μη αποτελεσματική δράση τους, καταδικάζουν τον δήμο και τους δημότες Πρέβεζας σε τουριστική υποβάθμιση, τουριστική υστέρηση και οικονομικό μαρασμό.

Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Γεωργάκος ενώ δεσμεύτηκε στην τελευταία συνεδρίση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ότι θα γίνει σύσκεψη όλων των παρατάξεων και των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου της περιοχής μας,. αποσπασματικά, προσπαθεί αυτή την περίοδο να αποδείξει ότι ασχολείται με τον τουρισμό! Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις  αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν οι δημότες δεν πείθονται!  Από θεωρίες βέβαια “σαρώνει” ο δήμος Πρέβεζας, είναι τέτοια όμως η ένδεια σε προετοιμασία για την τουριστική περίοδο, αλλά και τέτοια η ένδεια σε δράσεις που η κατάσταση είναι τουλάχιστον απελπιστική! Οι άνθρωποι φαίνεται ολοκάθαρα ότι δε γνωρίζουν από τουρισμό, δεν το έχουν!

Μία πρόταση θα απομονώσουμε πριν σας δημοσιεύσουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου του δήμου Πρέβεζας για να καταλάβετε εάν η σχέση του δήμου Πρέβεζας με τον τουρισμό,  είναι σταν τη σχέση που μπορεί να έχει η… καρφίτσα με το… Διαστημόπλοιο : “Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος   στην τοποθέτησή του  έθεσε τους δύο βασικούς άξονες  που  θα κινηθεί ο Δήμος  στο θέμα του τουρισμού  που είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών για το φετινό καλοκαίρι και μια  δυναμική επανεκκίνηση για την επόμενη χρονιά με το  σχεδιασμό να ξεκινά ήδη από τον προσεχή  Σεπτέμβριο.”

Καταλάβατε ελαχιστοποίηση των απωλειών! Ο δήμος Πρέβεζας τι έχει κάνει γι’ αυτό;Σήμερα, 14 Μάη-άκουσον, άκουσον εδέησαν να καθαρίσουν την Κυανή Ακτή και αυτό  δεν το θεωρούν στοιχειώδες, βασικό και αυτονόητο, αλλά… επίτευγμα. Εκεί φτάσαμε! 

Και από τον Προσεχή Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η δυναμική επανεκκίνηση για τον τουρισμό. είναι να μην ανατριχιάζεις;

Φοβερές θεωρίες. από τον Νοέμβρη παρακαλούσαν δημοτικές παρατάξεις να έρθει θέμα προς συζήτηση μοναδικό, ο τουρισμός  σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου κι ούτε αυτό δεν κάνανε. Κι ας εξηγήσει κάποιος στον δήμαρχο ότι ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας που τα τελευταία χρόνια είναι τουριστικός για την Πρέβεζα και επιτυγχάνεται μια τρόπον τινά επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτό δεν το γνωρίζει ο κύριος δήμαρχος;

Σεπτέμβρη θεωρεί ότι τελειώνουν όλα; Θα μου πείτε εδώ τον παρακαλούσαν στο δημοτικό συμβούλιο από τον Νοέμβρη του 2019 και δεν έγινε ποτέ συζήτηση, τώρα το πήρε αλλιώς, Σεπτέμβρη λέει. Ίσως επιλέγει το Σεπτέβρη για ψυχολογικούς λόγους, αρχίζει μια μελαγχολία στην ατμόσφαιρα, τα φύλλα πέφτουν από τα δέντρα κλπ. Δεν είναι ούτε για γέλια, ούτε για κλάματα, αυτή είναι η προσέγγισή τους για τον τουρισμό. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

σας παραθέτουμε το Δελτίο τύπου του Δήμου Πρέβεζας

Δελτίο τύπου του Δήμου Πρέβεζας

 

Διαδοχικές συναντήσεις με   εκπροσώπους των ξενοδόχων της περιοχής  πραγματοποίησαν σήμερα ο  Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ο  εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου κ Λεωνίδας Αργυρός.

Συγκεκριμένα  συναντήθηκαν  στις 10:30 π.μ. με  τον  πρόεδρο  της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας  κ. Κώστα  Ανατολιωτάκη   και από τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων  Πρέβεζας στις 12:30 μ.μ. με τον πρόεδρο  κ. Πολύκαρπο  Χαλκίδη  και τα μέλη  του διοικητικού Συμβουλίου  κ.  Σπύρο  Φάρρα  και Σπύρο  Ζουπάνο.

Ο  κ. Λεωνίδας Αργυρός συζήτησε με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων τις ιδιαιτερότητες που  καταγράφει η φετινή τουριστική περίοδος  και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την   εφαρμογή των πρωτοκόλλων  που θα πρέπει να εφαρμοστούν  από τις μονάδες έτσι ώστε  επισκέπτες και προσωπικό να  αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς.

Ο   εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού   του Δήμου επεσήμανε  τα   πλεονεκτήματα που μπορεί και πρέπει να προτάξει η Πρέβεζα αυτή την περίοδο για να προσελκύσει  τουρισμό επαναλαμβάνοντας  ότι   η μεγάλη   ακτογραμμή της, η   υγειονομική κάλυψη και  η εύκολη πρόσβαση μπορούν να την καταστήσουν   πόλο έλξης για τους επισκέπτες του φετινού καλοκαιριού.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος   στην τοποθέτησή του  έθεσε τους δύο βασικούς άξονες  που  θα κινηθεί ο Δήμος  στο θέμα του τουρισμού  που είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών για το φετινό καλοκαίρι και μια  δυναμική επανεκκίνηση για την επόμενη χρονιά με το  σχεδιασμό να ξεκινά ήδη από τον προσεχή  Σεπτέμβριο.

“Ήδη με παρουσιάσεις   στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης προβάλλουμε  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η  Πρέβεζα   και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλο το επόμενο διάστημα,  στοχεύοντας κυρίως στην προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού” είπε   χαρακτηριστικά ο κ .Γεωργάκος  ανεβάζοντας παράλληλα ψηλά τον πήχη των προσδοκιών  για   το επόμενο καλοκαίρι.

Ειδικότερα ο  Δήμαρχος ανέφερε:

“ Μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη θα έχουμε εκπονήσει πλήρες σχέδιο  στοχευμένης προβολής  της περιοχής μας με ξεχωριστές ενότητες για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον οικοτουρισμό , τον  ιαματικό τουρισμό και γενικότερα όλες τις  επιμέρους μορφές τουρισμού  .

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και  την προσέλκυση νέων αγορών και οι επαφές  μας   μέχρι τώρα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία που θα έχει ο τουρισμός στο Δήμο μας τα επόμενα χρόνια”.

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα