Πέμπτη, 25/04/2024 | 16:27

Πρέβεζα: Σε λειτουργία το σιντριβάνι στην πλατεία Ανδρούτσου-Μπράβο στη Δημοτική αρχή

823 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2020, 12:39 μμ | 0 σχόλια

 

 

Για περασμένες δεκαετίες το σιντριβάνι ήταν ομολογουμένως κάτι το εντυπωσιακό στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα. Έρεε το νερό, τα “δελφίνα” φαίνονταν σαν να “πετούσαν” το νερό  και ταυτόχρονα να  άλλαζε χρωματισμούς. Ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα που ήδη άλλες πόλεις της χώρας όπως λόγου χάρη η Λάρισα (στην πλατεία δικαστηρίων)το έχουν σε εφαρμογή σήμερα. Δηλαδή αν πάτε στην πλατεία δικαστηρίων στη Λάρισα θα δείτε πόσο υπέροχο είναι εκεί το σιντριβάνι.

Για το σιντριβάνι στην πλατεία Ανδρούτσου, γράφουμε εδώ και χρόνια ότι θα έπρεπε να είναι όπως ήταν τότε, να αλλάζει χρωματισμούς και να απολαμβάνουν ντόπιοι και επισκέπτες το θέαμα. Παλιότερη δημοτική αρχή μας είχε απαντήσει ότι απαιτείται ειδικός μηχανισμός. Για χρόνια το σιντριβάνι δεν ήταν ενεργό, με πρωτοβουλίες του λιμενικού ταμείου Πρέβεζας και του Βαγγέλη Συγκούνα επαναλειτούργησε πριν 2-3  χρόνια αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Φέτος όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν ανενεργό, όμως παράλληλα με το άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τη Δευτέρα 25 Μαίου, άρχισε να λειτουργεί και το σιντριβάνι στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα.

Αξίζει να πούμε μπράβο στη δημοτική αρχή Πρέβεζας και τον δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο που μερίμνησαν αυτή η παρέμβαση να γίνει στο στο σωστό timing, στο σωστό χρόνο. Αν στο μέλλον μπορέσουμε και βρούμε και  τον μηχανισμό για να μπορέσει το σιντριβάνι, να αλλάζει χρωματισμούς θα ήταν κάτι το ιδεατό.

Σπύρος Πλέουρας 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα