Τρίτη, 16/04/2024 | 11:58

Πρέβεζα : Ο Μάιος μας έφτασε, έγινε άρση μέτρων, η Κυανή Ακτή σε προβληματική κατάσταση!

619 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/05/2020, 11:44 πμ | 0 σχόλια

Ρεπορτάζ Σπύρος Πλέουρας

Ο Μάης μας έφτασε εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή! το θυμάστε; Έγινε και άρση μέτρων κι ενώ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα της καραντίνας που ο δήμος Πρέβεζας -όπως κάνει κάθε τουριστικός δήμος εκτός αν δεν τον έχουν με τον τουρισμό, οπότε τσάμπα ο κόπος μου- θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί με καθαρισμούς  και ευπρεπισμούς σε ακτές και φυσικές ομορφιές της Πρέβεζας, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Τρίτη 5 Μάη επισκεφθήκαμε την Κυανή Ακτή κι αντί να γίνουν κάποιες δενδροφυτεύσεις που να ταιριάζουν αισθητικά με το περιβάλλον (όχι Παναγία μου Ελιές και Πικροδάφνες ήμαρτον), δεν έγινε κανένας καθαρισμός. Προσέξτε μιλάμε για 5 Μάη! Αλλά για να μην είμαι άδικος καθαρίστηκε όλες αυτές τις μέρες ο Βοτανικός Κήπος και μπράβο σε όλους όσοι ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία. αυτό που διερωτώμαι είναι εάν δεν υπήρχε πρόθεση να δημιουργηθεί γήπεδο αμπαλί θα είχε γίνει καθαρισμός στον Βοτανικό Κήπο;

Και μιλάμε για έναν βοτανικό κήπο που κάποτε είχε λογής-λογής φυτά, λιμνούλα, ανεμόμυλο και ήταν πραγματικά υπέροχο. Πέρασαν τα χρόνια έμεινε στην εγκατάλειψη, όχι βέβαια με ευθλύνη της σημερινής δημοτικής αρχής και έγινε καθαρισμός, γεγονός πέρα για πέρα θετικό. Τώρα σε ότι αφορά το γήπεδο “Αμπαλί” ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Ιαπωνία (καλά διαβάζετε) τους έχει πιάσει τρόμος, γιατί φοβούνται ότι το Χρυσό μετάλλιο των ολυμπιακών αγώνων στο άθλημα “Αμπαλί”  θα το πάρει η Πρέβεζα και Μακάρι!

Η  Κυανή Ακτή όμως, τέτοια εποχή έπρεπε να είναι περιποιημένη, έχουν ξεραθεί οι φοίνικες έχουν πέσει κάτω, γενικά ένα αποκρουστικό θέαμα σε έναν τόσο υπέροχο χώρο κι όμως κανένας Χριστιανός από τη Δημοτική αρχή, δεν φιλοτιμήθηκε να καθαρίσει τον χώρο και να τον ευπρεπίσει;  Είναι σε προβληματική κατάσταση η Κυανή ακτή και οι εργασίες ευπρεπισμού επιβάλλλεται να ξεκινήσουν όχι σήμερα, αλλά… χθες!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα