Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:36

Ο Τραμπ θέλει να ορίσει ως «τρομοκρατικό» το κίνημα Antifa στις ΗΠΑ

711 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2020, 8:08 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι πρόκειται να ορίσει «τρομοκρατικό», το αριστερό, αντιφαστικό κίνημα Antifa.

Η Antifa, όπως εξηγεί το CNNi, που είναι συντομογραφία της λέξης αντιφασίστες (anti-fascists), περιγράφει μια ευρεία ομάδα ανθρώπων των οποίων οι πολιτικές πεποιθήσεις κλίνουν προς τα αριστερά, όχι όμως προς το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ.

Επίσης, επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνοντας λόγο για «fake news και για πολύ κακούς ανθρώπους».

Σημειώνεται πως με φόντο τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε πως «εξωτερικά ακραία στοιχεία και ταραξίες» έχουν οικειοποιηθεί τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ομάδες εξωτερικών ακραίων στοιχείων και ταραξιών εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να υπηρετήσουν τη δική τους χωριστή και βίαιη ατζέντα», είπε μπροστά στις κάμερες ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αποτελεί ομοσπονδιακό αδίκημα να διασχίζει κανείς τα σύνορα των πολιτειών ή να χρησιμοποιεί διαπολιτειακές υποδομές για να υποκινεί ή να συμμετέχει σε βίαιες εξεγέρσεις και θα εφαρμόσουμε τους σχετικούς νόμους», προειδοποίησε o ίδιος.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα