Πέμπτη, 18/04/2024 | 17:07

Ο Γεωργάκος “Ταύρος”, ο Νίτσας “Κόκκινο Πανί”, ο “Αργυρός “Φανατικός”- του Σπύρου Πλέουρα

1003 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/05/2020, 11:09 πμ | 0 σχόλια

 

 

Λίγο χιούμορ βρε παιδιά…

Μετά από τόσες ώρες συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με ένα μόνο θέμα την τουριστική προβολή του δήμου Πρέβεζας, είναι κι εκείνες οι στιγμές της συνεδρίασης που έχουν το χιούμορ τους και αξίζει να τις αναφέρουμε για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή όσοι έχουν πάρει το λόγο δεν τους έχουν διακόψει και τοποθετούνται καταθέτοντας τις απόψεις τους για την τουριστική προβολή του δήμου Πρέβεζας.

Η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές τις ώρες ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος είχε στο προσωπάκι του εκείνο το “παντζαρέ” το χρώμα και μπορεί να ένιωθε και λίγο άβολα!

Παίρνει τον λόγο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας και μόλις ξεκινά να μιλά, ο Γεωργάκος άρχισε να τον διακόπτει

και να λέει διάφορα… ακατάληπτα, έμοιαζε με ταύρο, ο μάγκας του “Βοτανικού” (υιοθετώ τον τίτλο για τον άψογο καθαρισμό του Βοτανικού κήπου που δεν αλλάζει χρήση)

να λέει “Μην κάνετε διάλογο”, ο Νίτσας να λέει “Μη χάνετε τη ψυχραιμία σας κύριε Δήμαρχε, ο Γεωργάκος να συνεχίζει να μιλάει και να έχει διακόψει  εντελώς τον κ. Νίτσα, ο Γιώργος Νίτσας πάλι να του λέει : Χάνετε τον έλεγχο κύριε Δήμαρχε” και ο Λεωνίδας Αργυρός να φωνάζει από κάτω διάφορα. Σαν εκείνη τη διαφήμιση στην τηλεόραση που από τον πάγκο ο προπονητής δαιμαρτύρεται στο διαιτητή “Τι φάουλρε Σερπαντίνα, Κατσικανιάρη, τραγί” Δείτε το βίντεο 36 Δευτερόλεπτα είναι…

 

Φανταστείτε την έκπληξη των ασχολούμενων με τον τουρισμό που είχαν γεμίσει τη Θεοφάνειο Αίθουσα, να βλέπουν τέτοια εικόνα από τον δήμαρχο Πρέβεζας και τον αντιδήμαρχο τουρισμού. Τέτοιες αντιδράσεις δεν τιμούν ούτε τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου ούτε φυσικά τη Δημοκρατία μας και φυσικά εκθέτουν τους ίδιους, προβληματίζοντας όλους τους υπόλοιπους!

Ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, έμοιαζε με ταύρο,  ίσως να έπαιξε ρόλο και το… “Κόκκινο μπλουζάκι” που φορούσε ο Γιώργος Νίτσας που αναγκάστηκε να γίνει Ταυρομάχος και ο Λεωνίδας Αργυρός έμοιαζε με οπαδό φανατικό οπαδό ή εξοργισμένο προπονητή ποδοσφαίρου που τον “αδίκησε” ο διαιτητής; !

Δηλαδή κάθε φορά που τοποθετείται  ο Γιώργος Νίτσας θα τους πιάνει ταραχή; Να είναι προσεκτικοί, για την υγεία τους το σημειώνω, για την πίεσή τους, να μάθουν να αντέχουν στο διάλογο, τις αντίθετες απόψεις, ακόμα και στην κριτική που τους γίνεται.

Είναι γνωστές οι θέσεις  της Λαϊκής Συσπείρωσης, άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς και επιτρέψτε μου κι εδώ με χιούμορ να πω ότι την ώρα που τοποθετούνταν ο “Νεοσύλλεκτος” Κώστας Κύρλας και μιλούσε για τα δικαιώματα των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο που βάζουν πλάτη για τον τουρισμό, ενώ τα κέρδη απολαμβάνουν οιΜεγάλοι επιχειρηματίες. Σε κείνο το σημείο θέλησε να κάνει διάλογο ο Στράτος Ιωάννου και να ρωτήσει “Αν κλείσουν οι επιχειρήσεις τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι”; Και συνεχίστηκε ένας μίνι διάλογος, αργότερα όμως ήρθε το … ¨Ιππικό” από τη  “Λαϊκή συσπείρωση” ο Σταύρος Αμάραντος κι εκεί τον είδα να… ζορίζεται λίγο τον Στράτο!

Πολύ ωραίος ο τρόπος που τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Σπύρος Κόκκαλης και του χαρίζω τον τίτλο ενός γνωστού τραγουδιού “Πάντα Γελαστοί”.

Κι αφού έχει τοποθετηθεί ο Σπύρος για μια σειρά από ζητήματα που ζητούν να γίνουν στην Πρέβεζα, οι επαγγελματίες  του κλάδου κλείνοντας την τοποθέτησή του σημειώνει: “Δεν έγινε και τίποτα που έγινε τώρα αυτή η συνεδρίαση και δεν έγινε κι ένα μήνα νωρίτερα” “Υπέροχος Πίπη μου”.

Ευχαριστώ να λένε στη δημοτική αρχή Πρέβεζας και ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι, σε  εμάς που δεν τους γλείφουμε, δεν τους λιβανίζουμε και όταν απαιτείται τους ασκούμε σκληρή κριτική.

Δεν θα κάνανε τέτοιο τρέξιμο για τον τουρισμό τον τελευταίο μήνα!

Παντελώς ανέτοιμοι ήταν για τον τουρισμό και πήραν φωτιά τα μπατζάκια τους, αυτά που λέει ο Δήμαρχος ότι είχε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και είχε προετοιμαστεί κλπ, είναι ανέκδοτα: Στις 14 Μαίου κυρίες Δεσποινίδες και κύριοι συναντήθηκε ο δήμαρχος με τις Ενώσεις Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο  και 21…. έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για την τουριστική προβολή. Για τόσο έγκαιρη… προετοιμασία μιλάμε! Τους γράφαμε ότι είναι άπειροι και ότι δεν το έχουν στον τουρισμό και είχαμε δίκιο! Τους παροτρύναμε να συμβουλευτούν και να συνεργαστούν με ειδικούς στον τουρισμό και το έκαναν (συνεργάζονται για το επόμενο τρίμηνο με εταιρεία). “Εμείς δεν είμαστε ειδικοί” ακούστηκε να λέει ο δήμαρχος στη συνεδρίαση-σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου για την τουριστική προβολή του δήμου Πρέβεζας. Τώρα το κατάλαβες καλέ μου άνθρωπε; Πάλι καλά!Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας, μακριά από μας δουλοπρεπείς συμπεριφορές, άλλωστε στο τραγουδάκι “Χαμένη άνοιξη” που είχα γράψει για το συγκρότημα “Ρωγμές” το γράφω χαρακτηριστικά: Ποτέ μου δε συμπάθησα τους άρχοντες τα κάστρα!

Μαχόμαστε, αντέχουμε, διεκδικούμε, δυναμώνουμε, συνεχίζουμε!

Σπύρος Πλέουρας

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα