Πέμπτη, 18/04/2024 | 06:57

Κορονοϊός: Δεκάδες χιλιάδες ζήτησαν ψυχολογική στήριξη-Δεν αποτέλεσε εξαίρεση η περιοχή μας

544 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2020, 12:21 πμ | 0 σχόλια

 

Όταν μόνο στην Περιφέρεια Αττικής οι πολίτες που ζήτησαν ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη αγγίζουν τις 70 χιλιάδες, τότε εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός που χρειάστηκε ψυχολογική στήριξη και ψυχολογική υποστήριξη  σε όλη την Ελλάδα και αναφερόμαστε σε περιστατικά εκτός του 4ψήφιου τηλεφωνικού κέντρου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και  της Περιφέρειας Αττικής, αλλά σε όλη τη χώρα, ενώ εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε η δική μας περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πολύ θερμή εξακολουθεί να είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής να θέσουν σε λειτουργία το τετραψήφιο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110. Από την πρώτη στιγμή που ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν απευθυνθεί σε αυτό πλησίασαν τους 70.000.

Οι πολίτες απευθυνόμενοι στο 1110 έχουν τη δυνατότητα, χωρίς καμία χρέωση, να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση για τον Κορονοϊό  και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά, το 33,6 % ρωτά για ιατρικά θέματα αναφορικά με τον κορωνοϊό, το 9,1 % ζητά οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη, το 53,3 % ζητά ενημέρωση για θέματα κοινωνικής παρέμβασης, το 3.5 % των πολιτών καταγγέλλει φαινόμενα αισχροκέρδειας, το 0,4 % ανήκει στην νέα κατηγορία “Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer” και το 0,1 % απευθύνεται στο τμήμα Ψυχολογικής – Συμβουλευτικής υποστήριξης για γονείς και παιδιά.

Και στην περιοχή μας  αρκετοί ήταν οι πολίτες που χρειάστηκαν ψυχολογική στήριξη και υποστήριξη  ενώ απευθύνθηκαν και συνεχίζουν να απευθύνονται σε ειδικούς.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα