Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:13

Δήμος Ιωαννιτών-Τουρισμός: Οι ειδικές συνθήκες απαιτούν ειδικές δράσεις

495 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/05/2020, 1:38 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με αφορμή σχόλια και αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την σύσταση και την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του Τοπικού Τουρισμού ο Δήμος Ιωαννιτών διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή δεν υποκαθιστά καμία θεσμοθετημένη.

Έχει συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης όπως και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. 

Είναι διεθνής πρακτική, μετά από μία καταστροφή -και αυτό που συνέβη με τον Covid19  στον τουρισμό της πόλης των Ιωαννίνων είναι μια καταστροφή- να δημιουργούνται ad hoc Επιτροπές για να οργανωθούν τακτικές άμεσης αντιμετώπισης των αρνητικών φαινομένων και καμπάνιες και δράσεις ανασυγκρότησης (recovery) του προορισμού.

Η ίδια πρακτική έχει ακολουθηθεί σε πολλές περιοχές του κόσμου μετά από έκτακτα γεγονότα. 

Οι Επιτροπές Ανασυγκρότησης Τουρισμού είναι, λοιπόν, έκτακτες επιτροπές εργασίας και όχι διαβούλευσης, που συνέρχονται για να αντιμετωπίσουν μια έκτακτη κατάσταση, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με μία στοχευμένη καμπάνια.

Οι Επιτροπές αυτές δεν καταργούν ή δεν αντικαθιστούν άλλες ήδη θεσμοθετημένες Επιτροπές Τουρισμού. 

Η άτυπη Επιτροπή Τουριστικής Ανασυγκρότησης που δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2020 έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας βραχυχρόνιας, κοινής για επαγγελματίες και δημοτική αρχή, πολιτικής προβολής των Ιωαννίνων που θα συνάδει με τις νέες ανάγκες ασφαλείας και υγειονομικής κάλυψης των ταξιδιωτών.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα