Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:40

Δήμος Ιωαννιτών: Επιπλέον μέτρα στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας

503 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/05/2020, 5:30 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ανακοινώσει ήδη το πρώτο πακέτο μέτρων για την στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών της περιοχής που έχουν πληγεί από τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Η υγειονομική κρίση με την οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα όλων, όπως και στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες του επεξεργάζονται ήδη δεύτερη δέσμη μέτρων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, όπως και ενέργειες εξωστρέφειας της περιοχής μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ, η Δημοτική Αρχή κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στην παραχώρηση επιπλέον τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστου χώρου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Αυτό θα γίνει σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα χωρίς να παρεμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πολιτών.

Για τις περιπτώσεις όπου δεν είναι η εφικτή η παραχώρηση περισσότερων τετραγωνικών ο Δήμος θα προχωρήσει στον καθορισμό συντελεστή μείωσης επί των υφιστάμενων τετραγωνικών μέτρων, ώστε να επέλθει αντίστοιχη μείωση των τελών για τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας εντός της εβδομάδας θα έχει συνάντηση με την διοίκηση του Σωματείου Καφέ- Μπαρ Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων, ώστε να συζητήσουν την «επόμενη μέρα» του κλάδου και τα περιθώρια άλλων πρωτοβουλιών στήριξης από τον Δήμο. 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα