Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:38

Δήμος Ιωαννιτών: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις κοινωνικές δομές

503 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2020, 12:57 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ένα ευρύ φάσμα δράσεων υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και των Ρομά στο πλαίσιο ισότητας και άρσης των διακρίσεων προσφέρει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής – Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών.

Μέσω των δράσεων που υλοποιούνται παρέχεται στους πολίτες ένα δίκτυο δομών κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Το δίκτυο αυτό παρέχει υπηρεσίες που απευθύνονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή σε πολίτες με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, σε άστεγους, σε μονογονεϊκές οικογένειες καθώς και σε άτομα με αναπηρία, ανέργους, μετανάστες, κακοποιημένες γυναίκες κ.α..

Στόχος είναι η βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διευκόλυνση για πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την εργασία αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου καθώς και ο εντοπισμός, η καταγραφή και η ουσιαστική αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Το πολύπλευρο αυτό έργο δυστυχώς παραμένει άγνωστο για τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή από την Δ.Ε. Παμβώτιδας μια μεγάλη προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Αϊβατίδης και Βασίλης Βλέτσας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη, βρέθηκαν στο δημαρχιακό κατάστημα και ενημέρωσαν τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Παμβώτιδας για το «πλέγμα» κοινωνικών δράσεων, ενώ παράλληλα κατέγραψαν τις κοινωνικές ανάγκες κάθε περιοχής.

Όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει έλλειμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για προγράμματα και δράσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευρεία συμμετοχή των δικαιούχων. 

Η ενημέρωση συνεχίστηκε το Σάββατο στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου, παρουσία του αντιδημάρχου Βαγγέλη Πήχα, ενώ θα ακολουθήσουν νέες συναντήσεις εργασίας και στις έδρες των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων, με σκοπό τη διάδοση του έργου των κοινωνικών δομών.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα