Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:32

Δήμος Ιωαννιτών : Ενεργειακή αναβάθμιση για όλο το Δήμο, χωρίς κόστος για τους πολίτες

499 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/05/2020, 11:56 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Η Δημοτική Αρχή έθεσε ως κεντρικό της στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του οδικού φωτισμού. Επιλογή της είναι το έργο να καλύψει όλη την έκταση του Δήμου, από το κέντρο της πόλης μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό.

Επιλογή της είναι το κόστος του έργου αλλά και η συντήρησή του για τα επόμενα χρόνια να μην επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους συνδημότες μας.

Με αυτές τις βασικές αρχές ελήφθη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο τέλος Οκτωβρίου. Στα μέσα Δεκεμβρίου η Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε την ένταξη του Δήμου στον μηχανισμό ELENA για την ωρίμανση του έργου.

Μέσα σε τέσσερις μήνες και εν μέσω πολύ δύσκολων συνθηκών λόγω της πανδημίας, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαδικασίας.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο.

Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την Περιφέρεια Ηπείρου εγγυάται την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ταχύτατους χρόνους καθώς ήδη έχουν ωριμάσει παρόμοια έργα τόσο στην Περιφέρεια όσο και σε άλλους δήμους της Ηπείρου.

Η διαδικασία αυτή δεν επιφέρει κανένα κόστος για το Δήμο Ιωαννιτών.

Δίνει την δυνατότητα άντλησης ιδιωτικών κεφαλαίων.

Εγγυάται την κατασκευή ενός μεγάλου ενεργειακού έργου με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς και την συντήρησή του για τα επόμενα δώδεκα χρόνια, χωρίς επίσης κανένα κόστος για το δημότη.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εγείρουν αντιδράσεις, η κάθε μια για διαφορετικούς λόγους.

Ζήτησαν περισσότερα στοιχεία. Τους δόθηκαν.

Ζητήθηκε χρόνος να τα μελετήσουν. Τους δόθηκε.

Τώρα άλλοι δεν τα θεωρούν επαρκή και άλλοι προτείνουν μία εντελώς διαφορετική διαδικασία.

Ως προς το πρώτο..

Κατόπιν σχετικού αιτήματος προς την Περιφέρεια Ηπείρου, που είναι ο νόμιμος κάτοχος του συνόλου των μελετών και παραμέτρων του έργου από αύριο θα λειτουργεί data room σε ειδικό χώρο, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας όπου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων  θα έχουν την δυνατότητα να δουν το σύνολο των φακέλων και να κάνουν σχετικά ερωτήματα στους υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι για τον σκοπό αυτό.

Ως προς το δεύτερο..

Η πρόταση για μία άλλη διαδικασία, στην παρούσα φάση, δεν είναι τίποτα άλλο από πρόφαση για νέα καθυστέρηση που μπορεί να οδηγήσει στη ματαίωση του έργου.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα