Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:04

Αντίθετος στις κάμερες στις σχολικές αίθουσες ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου γυμνασίου Πρέβεζας

565 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/05/2020, 3:40 μμ | 0 σχόλια

 

 

3ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

 

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η νέα τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προβλέπει την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες με σκοπό την πρόσβαση στα μαθήματα όσων μαθητών παραμείνουν στο σπίτι παρόλο που τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν. 

Μία τέτοια κίνηση μας βρίσκει αντίθετους καθώς πιστεύουμε ότι κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν θα προκύψει από μία τέτοια κίνηση και επιπλέον γιατί αντιτίθεται σε θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα.

Οι τάξεις δεν είναι στείροι χώροι καταγραφής στιγμιοτύπων. Οι τάξεις των παιδιών μας είναι τόποι διδασκαλίας, έκφρασης και αλληλεπίδρασης. Κανένας μαθητής δεν θα αισθανθεί άνετα και δεν θα αποδώσει γνωρίζοντας ότι καταγράφεται και ότι παρακολουθείται. Ο στόχος της μάθησης θα περάσει σε δεύτερη μοίρα και στα παιδιά μας θα διδάξουμε την άλωση της προσωπικότητάς τους, την αλλοίωση των μεταξύ τους, αλλά και μεταξύ των δασκάλων και καθηγητών, σχέσεων. Ο ρόλος του σχολείου δεν είναι τηλεοπτικό στούντιο.

Η τηλε-εκπαίδευση μέχρι τώρα λειτούργησε καλύπτοντας την ανάγκη για εκπαίδευση στο στενό πλαίσιο του κάθε σχολείου και της κάθε τάξης εν καιρώ πανδημίας και έκτακτων αναγκών. Η επάνοδος στα σχολεία για μερικές εβδομάδες με συνθήκες τηλεοπτικού ριάλιτι δεν θα καλύψει κανένα χαμένο έδαφος. Απεναντίας, θα δημιουργήσει δεδικασμένο μιας νοσηρής κατάστασης που καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα. Το υπουργείο μπορεί να στηρίξει τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς χρηματοδοτώντας την παιδεία κι όχι σπαταλώντας χρήματα για εξοπλισμό καμερών και καταγραφικών.

Η ευθύνη μας ως γονείς απέναντί στα παιδιά μας είναι να τα κάνουμε σωστούς πολίτες και στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο με την εναντίωσή μας στην προκείμενη τροπολογία μπορούμε να το κάνουμε. 

Είμαστε αντίθετοι με την τροπολογία. Υποστηρίζουμε τα συνταγματικά δικαιώματα της εκπαίδευσης, της ελευθερίας της έκφρασης, της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα