Τρίτη, 16/04/2024 | 12:29

“Ανάπτυξη Τώρα” : Δυστυχώς ο δήμαρχος Πρέβεζας στερείται σοβαρότητας και στον Τουρισμό

759 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/05/2020, 11:56 μμ | 0 σχόλια

 

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” με δύο κείμενά της στο ένα εκ των οποίων ζητά άμεσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με μοναδικό θέμα συζήτησης τον “τουρισμό” ενώ στο άλλο αναφέρεται στις χωρίς ουσία επικοινωνιακές προσπάθειες του κ. Γεωργάκου για τον τουρισμό και την αθέτηση συμφωνίας για συζήτηση με τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας και τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας

 

 

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας

Κοιν: κ. Δήμαρχο και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

 

Κ. πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας σας ζητάμε  να έρθει  προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στο δημοτικό συμβούλιο ως  μοναδικό στην ημερήσια διάταξης  το θέμα : 

Τουρισμός -Τουριστική ανάπτυξη -Τουριστική προβολή. Ζητάμε το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.  Για την περίπτωση του ενός τρίτου του δημοτικού συμβουλίου παρακαλώ να ερωτηθούν οι παρατάξεις αν συναινούν ή όχι στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης.

Είχαμε βάλει πάλι ως θέμα τον Τουρισμό και ενώ είχατε δεσμευτεί να έρθει σε χρόνο εύλογο που θα είναι έτοιμη η δημοτική αρχή δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ.  

Από την πλευρά μας προτείνουμε άμεσα την σύγκληση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με μοναδικό θέμα τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ.  Μια συνάντηση όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με τους εκπροσώπους συλλόγων  ασχολούμενων με τον τουρισμό, για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τη στρατηγική που θα χαραχθεί  γι’ αυτή την τουριστική χρονιά που είναι βεβαίως ιδιαίτερη. Να θέσουμε ενιαίους στόχους, ενιαίες δράσεις,  «Η Ισχύς εν τη ενώσει» για την τουριστική προβολή και τουριστική κίνηση του δήμου Πρέβεζας είναι επιβεβλημένη αυτή την κρίσιμη περίοδο!

( θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην ΟΑΣΗ ώστε να παραβρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι)

Σας ευχαριστώ. 
                             

                             Για την δημοτική παράταξη

«Ανάπτυξη Τώρα»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Γεώργιος Νίτσας –  Αναστάσιος Αμάραντος 

Γεώργιος Ντόντης – Ιωσήφ Στύλος -Νικόλαος Λουφέκης

 

ΠΡΕΒΕΖΑ 11/05/2020

Δελτίο τύπου

 

Από τον Νοέμβριο μήνα του 2019, η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Πρέβεζας έχει ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας να πραγματοποιηθεί μία συνεδρίαση του σώματος με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης τον Τουρισμό.

Πέρασαν τόσοι μήνες, με προσπάθειες που κάναμε έστω και την ύστατη στιγμή, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε απευθύναμε κάλεσμα ενότητας προς τον δήμο και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου. 

Μπρος στο κοινό στόχο, στο συμφέρον  των δημοτών Πρέβεζας και στην κρίσιμη τουριστική περίοδο που έρχεται, παρακάμψαμε την παντελή απουσία δράσεων της δημοτικής αρχής για τον τουρισμό και προτάξαμε το συμφέρον του τόπου. Ζούμε σε καθημερινή βάση τις αγωνίες από  τους Ελεύθερους επαγγελματίες του δήμου Πρέβεζας  που ζουν είτε άμεσα είτε έμμεσα από τον τουρισμό.

Ακούσαμε τον δήμαρχο Πρέβεζας κ. Γεωργάκο στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας να λέει ότι συμφωνεί με την πρότασή μας και το μόνο που θα εξετάζονταν ήταν η αίθουσα σύσκεψης όλων των παρατάξεων και όλων των φορέων, επαγγελματιών και συλλόγων του τουρισμού της περιοχής μας. 

Με μεγάλη μας λύπη στο βωμό της όποιας επικοινωνίας (Οι δημότες δήμαρχε και οι επαγγελματίες του τουρισμού δεν τρέφονται με χλόη) βλέπουμε  ενώ επείγει να γίνει σύσκεψη φορέων για τον τουρισμό το συντομότερο δυνατόν , να επιλέγει άλλο δρόμο. 

Ένα δρόμο φτηνής επικοινωνιακής πολιτικής για να θολώσει την ανυπαρξία δράσεων του δήμου Πρέβεζας, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα στον τουρισμό. 

Το τονίζαμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου μας καλώντας ενότητα για τον τουρισμό : «Θα πρέπει να αντιληφθούμε άπαντες ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ζητήματα που άπτονται του τουρισμού στο δήμο Πρέβεζας. Δεν υπάρχουν χώροι, χρόνοι και πολυτέλεια για μικροπολιτικές ή άλλες καταστάσεις, «πληγωμένος» από τέτοιες καταστάσεις θα βγει μόνο ο τόπος μας και είμαστε βέβαιοι ότι κανείς μας δεν το επιθυμεί αυτό.»

Κι όμως παρά την επισήμανσή μας και παρά το γεγονός ότι συμφώνησε  στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μαζί μας, μπρος στην ατομική του (εσφαλμένη) προβολή, δεν φαίνεται να τον νοιάζει ακόμα κι αν ο τόπος βγει «πληγωμένος», αρκεί να προβληθεί ο ίδιος! 

Άλλα είπε στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ο Δήμαρχος Πρέβεζας, άλλα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα  και άλλα πράττει. Είναι αντιμετώπιση και προσέγγιση  σοβαρού πολιτικού ανδρός αυτή η συμπεριφορά; 

Μας λυπεί το γεγονός ότι αθετεί τη συμφωνία του (άραγε είναι η πρώτη φορά ή θα είναι η τελευταία;) για συνύπαρξη  όλων των φορέων για τον τουρισμό  για την χάραξη ενιαίας στρατηγικής για τον τουρισμό. 

Μας λυπεί όμως ένα ακόμη γεγονός! Είναι μεγάλη  τιμή για τον τόπο μας που στο τιμόνι του τουρισμού στην Περιφέρεια Ηπείρου,  υπάρχει ένας άριστος γνώστης του τουρισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Τουρισμού, ο Στράτος Ιωάννου( Όπως και όλοι οι εκπρόσωποι που συνάντησε ή επικοινώνησε της 3 τελευταίες μέρες ). Αντί λοιπόν να είχε συναντηθεί  μαζί τους  όλο αυτό το διάστημα και να  είμαστε έτοιμοι…. έρχεται με (γκεμπελίστικες μεθόδους)  να δηλώσει παρόν. Μέλημα του είναι μόνο η αυτοπροβολή του. Δυστυχώς ο δήμαρχος Πρέβεζας  κ. Γεωργάκος στερείται  κάθε σοβαρότητας και στον Τουρισμό. ΚΡΙΜΑ!!!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ

                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα