Σάββατο, 20/04/2024 | 06:17

‘Άδειες Καρέκλες” και από τους Πρεβεζάνους επαγγελματίες- Όλοι ενωμένοι σαν γροθιά θα τα καταφέρουμε!

596 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/05/2020, 12:34 πμ | 0 σχόλια

 

 

Στη σημαντική συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 6 Μάη, με τις “Άδειες Καρέκλες” συμμετείχε και η Πρέβεζα. Υπέρμαχος αυτής της συμβολικής κίνησης ήταν από την αρχή ο Ελεύθερος Επαγγελματίας-Εστιάτορας  και μέλος του συλλόγου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ Δημήτρης Κολιός, ο οποίος  με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο  προέτρεπε τους συναδέλφους του να συμμετέχουν.  Ελεύθεροι επαγγελματίες της Πρέβεζας καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος  συγκεντρώθηκαν συμβολικά με άδειες καρέκλες στην πλατεία Ανδρούτσου.  Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο και κάτι που απέσπασε θετικά σχόλια, αφού όλος ο κόσμος αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των Καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα.

Στους εκπροσώπους των Μέσων ενημέρωσης ο πρόεδρος των καταστημάτων Εστίασης και συναφών επαγγελμάτων κ. Σπύρος Κόκκαλης   εξήγησε ότι ήταν μια συμβολική κίνηση

των επαγγελματιών του κλάδου, που δεν ζητάνε ελεημοσύνη αλλά κατανόηση των προβλημάτων και συγκεκριμένες λύσεις. “Απασχολούμε χιλιάδες θέσεις εργασίας, εάν τα καταστήματα δεν ανοίξουν όπως πρέπει κινδυνεύει η ελληνική κοινωνία να δεχθεί 250.000 νέους ανέργους. Στα αιτήματα του κλάδου είναι αναλυτικά η μείωση ΦΠΑ, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση των εισφορών, του μισθού και του ΙΚΑ για τους εργαζόμενους, εμάς ας μας βάλει στο τέλος, αν περισσέψει να μας δώσει. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Σίγουρα τα δημοτικά τέλη πρέπει να πέσουν. Τα τρικ με τις καρέκλες ανά δύο και θα δώσουμε χώρο στις πλατείες κτλ δυστυχώς για μερικούς από εμάς δεν μπορούμε να έχουμε το μαγαζί μας στην παραλία και να πάμε να σερβίρουμε στον Άϊ Γιάννη ή εκείνοι που είναι στην Εθνικής Αντίστασης να σερβίρουν στη Λεωφόρο Ειρήνης κι εκείνοι που είναι στην Ειρήνης να πάνε στο γήπεδο. Αυτά τα τρικ ιατρικά, θεσμικά, δεν ξέρω πρέπει να τα βρούνε. Οι συνάδελφοι δίνουν βροντερό παρών στις δύσκολες στιγμές. Είναι κάποιοι που δεν έχουν όρεξη ούτε να πάνε να καθαρίσουν το μαγαζί τους και να το βάψουν, παρόλα αυτά είμαστε εδώ όρθιοι . Σας ευχαριστούμε για όσο καιρό μας συμπαραστέκεστε, σας νιώθουμε κοντά μας και ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα υπάρξει θεραπεία και για τον κορωνοϊό και για τις δουλειές μας”.

Η περιοχή μας ενωμένη πρέπει να δώσει αυτή τη μάχη, από την οποία δεν περισσεύει κανείς. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους καταστηματάρχες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας, με όποια δύναμη  διαθέτει ο καθένας μας. Στηρίζουμε την τοπική μας αγορά, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, ώστε να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι αντιξοότητες είναι πολλές, ελπίζουμε όμως  ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας δεν θα είναι τόσο τραγική , όσο περιγράφεται μέχρι στιγμής  ας σώσουμε ότι μπορούμε. Όλοι Ενωμένοι σαν γροθιά  θα καταφέρουμε να βγούμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες από τη σκόνη που αφήνει πίσω της  η υγειονομική κρίση του Κορονοϊού.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα