Τρίτη, 23/04/2024 | 09:10

150.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Λευκάδας για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2020, 10:13 μμ | 0 σχόλια

 

Χρηματοδότηση 150.000 ευρώ εξασφάλισε ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αντιμετώπιση καταστροφών οφειλόμενων σε θεομηνίες. Η έγκριση της χρηματοδότησης ήρθε ως αποτέλεσμα συνάντησης που είχε για το θέμα στις 10 Μαρτίου ο Βουλευτής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο, στην οποία ζήτησε την συνδρομή του για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων σε κοινότητες του νησιού που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στον Δήμο Λευκάδας, ο οποίος και θα τα διαχειριστεί αποκλειστικά για αποκατάσταση ή πρόληψη καταστροφών από φυσικά φαινόμενα.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος για μια ακόμη φορά, όπως είχε συμβεί και με το θέμα των σκουπιδιών, στο οποίο έδωσε με αποφασιστικότητα τη λύση που χρειαζόμασταν, σπεύδει στο πλευρό της Λευκάδας και τηρεί στο ακέραιο τις υποσχέσεις του. 

Πριν από ενάμιση μήνα βρέθηκα στο γραφείο του για να του ζητήσω οικονομική βοήθεια, ώστε να αποκατασταθούν ζημιές που είχαν προκληθεί από θεομηνίες σε διάφορα σημεία του νησιού μας, όπως στην Εγκλουβή, στον Άγιο Πέτρο, στα Χορτάτα και στην περιοχή Αγίου Βασιλείου-Νικολή. Ο Υπουργός αντακοκρίθηκε ταχύτατα και ενέκρινε τις 150.000 ευρώ και αυτό δείχνει ευαισθησία και ενδιαφέρον για την Λευκάδα και τις ανάγκες των πολιτών της.» 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα