Πέμπτη, 28/03/2024 | 11:58

Χαρδαλιάς: Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα όπου είναι υποχρεωτική – Τίποτα δεν τελείωσε

589 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/04/2020, 6:16 μμ | 0 σχόλια

 

 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, αριθμός που ανεβάζει τον συνολικό σε 2.576. Στη συνέχεια ενημέρωσε πως υπάρχει ακόμα ένας καταγεγραμμένος θάνατος από κορονοϊό στη χώρα.

Μιλώντας μετά τον κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Τα θετικά αποτελέσματα της πρώτης φάσης μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε αλλά και πάλι κατηγορηματικά θέλω να τονίσω ότι ο ιός παραμένει εδώ. Δεν υπάρχει δεδομένη και αποτελεσματική θεραπεία ή εμβόλιο. Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο. Μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης. Συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά θα κάνουν την προσπάθεια δυσκολότερη. Δεν επιτρέπεται να πάμε στο εξοχικό ή στο χωριό».

Αναφορικά με τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως: «Έχουν χρονική απόσταση για να μπορεί να αξιολογείται η κατάσταση. Κάποιες περιοχες θα τεθούν σε καραντίνα αν υπάρξει νέα εστία διασποράς του ιού».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός τόνισε πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο από τους εργαζόμενους όσο και τους επιβάτες, στα ταξί, στα κέντρα αισθητικής, στα ιατρεία, στα διαγωνιστικά κέντρα, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα και στα κομμωτήρια.

Σε καταγραφή τυχόν παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ.

«Τις επόμενες δυο μέρες θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Τίποτα δεν τελείωσε μέχρι να υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο. Μέχρι τότε θα ζούμε σε μια νέα καθημερινότητα. Το να βγούμε και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε πως παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 17 Μαΐου του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι στης πτήσεις επαναπατρισμού.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα