Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:24

Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας : 15 Απριλίου στηρίζουμε την πρωτοβουλία των εργαζομένων στα super market

535 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2020, 6:13 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ στηρίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του με την συμμετοχή του στις πρωτοβουλίες δράσης του σωματείου ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στον Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ , ενόψει της πανελλαδικής ημέρας δράσης την Τετάρτη 15 Απρίλη των σωματείων εμποροϋπαλλήλων.

Οι πολιτικές εμπορευματοποίησης της υγείας, η παρά πέρα στήριξη των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, οι εγκληματικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υποδομές, σε υλικά είναι οι κύριες αιτίες που πρέπει να αντιπαλέψουν σήμερα οι εργαζόμενοι.   

Δεν είναι «αόρατος» ο εχθρός τον γνωρίζουμε, τον αντιμετωπίζουμε καθημερινά και πριν την κρίση της πανδημίας. 

  Σε μια περίοδο αξιοποιώντας την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας η κυβέρνηση μαζί με την εργοδοσία προχωρούν σε παρά πέρα επίθεση στο εισόδημα ,στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.   

Αξιοποιώντας την κρατική στήριξη μέσω Π.Ν.Π. και υπουργικών αποφάσεων η εργοδοσία βρήκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε εκβιαστικές  απολύσεις, σε αναστολή ή αλλαγή συμβάσεων προς το χειρότερο , στην εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς.

Η κυβέρνηση μιλάει για μέτρα προσωρινά, για μέτρα που πάρθηκαν για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση. Οι εργαζόμενοι σήμερα πλέον έχουν πείρα γνωρίζουν ότι τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν ,έχουν την πείρα από τα μέτρα  που πάρθηκαν εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης μέτρα που παραμένουν σαν εργαλείο για την ανάπτυξη τους. 

Η κυβέρνηση παίρνει επιπλέον μέτρα που καμιά σχέση δεν έχουν με την πανδημία. Καλλιεργεί τον φόβο τον κάνει σύμμαχό της απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση γα να μην ακουστεί καμιά φωνή καμιά διαμαρτυρία, την ίδια ώρα που στοιβάζει σε υπηρεσίες στα εργοστάσια εργαζόμενους χωρίς μέσα ατομικής προστασίας και ασφάλειας.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο των ΟΤΑ με όπλο την αλληλεγγύη στηρίξουν με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των εργαζομένων στα super market

Είναι χρέος για τα συνδικάτα  η επαγρύπνηση, η καθημερινή παρέμβαση απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να αφαιρεθούν δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις, στην μείωση στο εισόδημα .                                                                                 

Να παίρνονται από τους εργοδότες όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Εδώ και τώρα να καταργηθούν τα μέτρα των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που τσακίζουν τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις.

 

     Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας 

          Μισηρλής Γεώργιος                                                                            Σαρόγλου Μαρίνα

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα