Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:38

Σχεδόν 2.600 νεκροί από τον κορονοϊό σε μια μέρα στις ΗΠΑ!

517 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2020, 7:35 πμ | 0 σχόλια

 

Θρήνος χωρίς τέλος στις ΗΠΑ με τον πρόεδρο … Τραμπ να ζει μονίμως στο δικό του κόσμο.

Συνολικά 2.569 άνθρωποι άφησαν τις τελευταίες 24 ώρες την τελευταία τους πνοή στις ΗΠΑ, χτυπημένοι από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί καθημερινά το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έφθασε έτσι τους 28.326 νεκρούς. Το προηγούμενο ρεκόρ θανάτων μέσα σε μια ημέρα (2.228) είχε καταγραφεί μόλις χθες.

Οι ΗΠΑ εξάλλου μετρούν από τα τέλη του Μαρτίου τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, που πλέον ανέρχονται σε 637.000. Έχουν γίνει περίπου 3,2 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ στη χώρα.

«Η μάχη συνεχίζεται, όμως τα δεδομένα δείχνουν ότι απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας, περάσαμε την κορυφή των νέων κρουσμάτων» μόλυνσης, δήλωσε παρά το νέο θλιβερό ρεκόρ οΑμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Είναι καταφανές ότι η επιθετική στρατηγική μας φέρνει αποτέλεσμα», είπε ο Τραμπ

«Αυτή η ενθαρρυντική πρόοδος μας φέρνει σε πολύ ισχυρή θέση ώστε να οριστικοποιήσουμε τις οδηγίες προς τις πολιτείες ώστε να ξανανοίξει η χώρα», συνέχισε και ανακοίνωσε πως θα τις παρουσιάσει αύριο Πέμπτη. Χαρακτήρισε τις εξελίξεις «πολύ συναρπαστικές».

 

Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα είναι πολύ μεγάλη μέρα, θα μιλήσουμε με τους κυβερνήτες, θα έχουμε πληροφορίες για το άνοιγμα σε κάποιες», είπε.

«Θα ανοίξουμε ξανά πολιτείες, κάποιες πολύ πιο σύντομα από ό,τι άλλες. Ορισμένες πολιτείες μάλιστα θα μπορέσουν να επανέλθουν στην ομαλότητα πριν από την προθεσμία της 1ης Μαΐου», διαβεβαίωσε. «Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί, όλοι μας», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Ετικέτες: , ,

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα