Παρασκευή, 29/03/2024 | 12:52

Στα… λουλουδάκια σαρώνει ο δήμος Πρέβεζας. Στα υπόλοιπα; του Σπύρου Πλέουρα

807 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/04/2020, 8:21 μμ | 0 σχόλια

 

 

Ασφαλώς και είναι νωρίς για να κριθεί μια δημοτική αρχή στο πρώτο 7μηνο της θητείας της και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας.

Είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις η αυτοδιοίκηση έχει φορτωθεί με μια σειρά από αρμοδιότητες, χωρίς αυτές οι αρμοδιότητες να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους.

Οι αρμοδιότητες πολλές, πόροι ελάχιστοι ή καθόλου και βέβαια ζούμε σε εποχή υγειονομικής κρίσης που κι αυτός είναι ένας σοβαρός ανασταλτικός παράγοντας.

Τώρα σε ότι αφορά τον Δήμο Πρέβεζας καλείται σε αυτή την εποχή να δώσει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα και κυρίως να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής για το που κατευθύνεται.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι ο δήμος Πρέβεζας έχει “ανοίξει” το “παιχνίδι” του ξεκλειδώματος χρηματοδοτήσεων για έργα  και έχει επικοινωνία με εταιρείες των Αθηνών γι’ αυτό το σκοπό. Μένει να δούμε πόσο προσοδοφόρα θα είναι αυτή η προσπάθεια και τι θα καταφέρει να πετύχει τελικά.

Σε ότι αφορά… τις λουλουδοφυτεύσεις ο Δήμος Πρέβεζας μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα. Και είναι ασφαλώς θετικό το γεγονός και ενθουσιάζεται και ο… υποφαινόμενος ως παλιό παιδί των λουλουδιών… Λουλουδάκια λοιπόν σε γνωστά σημεία της Πρέβεζας, λολούδια και στα παρτέρια του πεζόδρομου της παραλίας και όλα βαίνουν καλώς στο συγκεκριμένο τομέα.

Πέρα από τα λουλουδάκια όμως ο δήμος Πρέβεζας έχει μια σειρά από μέτωπα στα οποία καλείται να δράσει. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα είναι ακόμα νωπό παρότι δεν είχαμε κρούσματα επιθέσεων τις τελευταίες περίπου 10 μέρες, βέβαια υπάρχει και μια πληροφορία ότι ο… “Οδυσσέας” επέστρεψε και μακάρι να έχει βρει την Ιθάκη του.

Και μιας και αναφέρθηκα στην… Ιθάκη, στην οδό Ιθάκης στην Πρέβεζα, οι άνθρωποι εκεί έχουν δείξει Ιώβεια υπομονή, τους άλλαξαν τις καμμένες λάμπες, όμως συνεχίζουν να ζουν στα σκοτάδια και εκεί καλείται ο δήμος να παρέμβει.

Παρά τις αντιξοότητες ο Βασιλιάς ήλιος θα ανατρέψει πολλά δυσάρεστα την καλοκαιρινή περίοδο που θα έρθει; Έχει προετοιμαστεί ο δήμος Πρέβεζας για την καλοκαιρινή περίοδο κι αν ναι, σε ποιους τομείς; Κι αυτά είναι ζητήματα που θα έχουμε την ευκαιρία στο άμεσο μέλλον να διαπιστώσουμε. Επί παραδείγματι οι Ακτές που έχουν αποσπάσει την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ θα έχουν τις προϋποθέσεις να το πετύχουν ξανά;

Σε ποιούς κλάδους θα υπάρξουν συνεργασίες προς όφελος των Δημοτών Πρέβεζας; Το επιμελητήριο Πρέβεζας έχει προχωρήσει πολύ το ζήτημα του ανοιχτού κέντρου εμπορίου (open mall), ο δήμος από την πλευρά του έχει προχωρήσει τις σχετικές με το ζήτημα διαδικασίες;

Επανέρχομαι στην αρχική μου θλέση ότι είναι νωρίς για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με τη σημερινή δημοτική αρχή Πρέβεζας, αν και σε πολιτικό επίπεδο, αυτό που κατά την ταπεινή μου άποψη καλείται να επουλώσει είναι το ότι… σε μια σειρά από ζητήματα, οι αντιδράσεις είναι από… ομοϊδεάτες. Βλέπουμε ανθρώπους που είναι από τον ίδιο κομματικό χώρο με τη σημερινή δημοτική αρχή και βλέπουμε δυσμένεια από ανθρώπους που ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη της σημερινής δημοτικής αρχής κι αυτό είναι ένα… θέμα. εξ οικείων τα βέλη  λοιπόν….

Είναι μια σειρά από ζητήματα που φυσικά δεν χωράνε στο να αναπτυχθούν μέσα από ένα editorial. Σας υπόσχομαι όμως ότι με το τέλος της καραντίνας θα επιστρέψω την ίδια ώρα 11 το πρωί, στη γνωστή διαδικτυακή ραδιοφωνική συχνότητα κι εκεί έχουμε να αναπτύξουμε μια σειρά από ζητήματα του τόπου μας. Δε θα διστάζουμε να επισημαίνουμε τα όποια θετικά και να ασκούμε κριτική στα όποια αρνητικά.

Περίφημα λοιπόν τα πάει ο Δήμος με τα λουλουδάκια και μακάρι να είναι έτσι και η υπόλοιπη θητεία της δημοτικής αρχής λουλουδένια. Να υπάρχουν  όμορφα λουλουδάκια όμως, όχι… τσουκνίδες ή γαϊδουροάγκαθα…

Σπύρος Πλέουρας 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα