Τετάρτη, 24/04/2024 | 03:17

Στέλιος Πέτσας : Εξετάζουμε χρονικούς περιορισμούς σε κάθε έξοδο

613 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 01/04/2020, 5:15 πμ | 0 σχόλια

 

 

Συνέντευξη παραχώρησε  ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA»  

και τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Ανδρέα Παπαδόπουλο ένα από τα θέματα ήταν “

ο Αυστηρότερος έλεγχος στις μετακινήσεις”

Ο κ. Πέτσας τόνισε : ”

Όταν κάνουμε έκκληση και αυτή δεν τηρείται, αμέσως μετά πάμε σε μια σύσφιξη των περιοριστικών μέτρων. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων ανταποκρίνεται με θρησκευτική ευλάβεια -θα έλεγε κανείς- στις συστάσεις, τηρεί αυτά τα οποία έχουμε υποδείξει, συμπληρώνει το έντυπο και πηγαίνει μια φορά την ημέρα, στο σουπερμάρκετ, στο φαρμακείο, εάν χρειάζεται, ή σε κάποια άλλη από τις έξι δραστηριότητες, οι οποίες αναφέρονται στο έντυπο.

Εξετάζουμε χρονικούς περιορισμούς σε κάθε έξοδο. Ήδη υπάρχει χρονικό όριο στο έντυπο. Δεν υπήρχε στο 13033. Αλλά, για παράδειγμα, αν κάποιος  κάθε ώρα  διαλέγει μια από τις διαφορετικές επιλογές εξόδου από το σπίτι του, τότε θα βγει έξι φορές την ημέρα. Δεν πρέπει λοιπόν, να γίνεται κατάχρηση. Θα κοιτάξουμε ώστε να είναι εμφανής ο χρόνος και στο 13033 και θα δοθούν συστάσεις, ώστε κάποιος που θέλει να βγει από το σπίτι του, να βγει μια φορά την ημέρα. 

Δεν θέλουμε τον κόσμο να είναι συνεχώς κλεισμένος μέσα. Δεν θέλουμε κατάχρηση, όμως και συνωστισμό. Ένα από τα ακραία φαινόμενα, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίστηκε άμεσα. Αν υπάρξουν και άλλα θα αντιμετωπιστούν. “

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα