Τρίτη, 16/04/2024 | 07:18

Πρέβεζα : Με συντονισμένες Προσπάθειες κύριο μέλημα του Επιμελητηρίου η στήριξη της αγοράς!

455 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2020, 11:52 πμ | 0 σχόλια

 

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πρέβεζας και εγώ προσωπικά έχουμε ως κύριο μέλημά μας να στηρίξουμε την αγορά και με συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με την κυβέρνηση και με αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουμε για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων μας και να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές επιπτώσεις που θα προκληθούν στις επιχειρήσεις μέλη μας ώστε να διατηρηθεί το καλύτερο δυνατό  κλίμα στην αγορά.

      Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της έκδοσης αδειών για παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού και δεδομένου ότι μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που θα εφαρμοστούν πρακτικές προκειμένου της αποφυγής του συνωστισμού ο φορέας μας εισηγείται τα ακόλουθα:

  1. Την έκδοση αδειών απλής χρήσης αιγιαλού με ηλεκτρονικές διαδικασίες λόγου της αναγκαίας αποφυγής φυσικής παρουσίας στις Δημόσιες Υπηρεσίες.
  2. Καθορισμός απόστασης τοποθέτησης υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα τρία μέτρα και στα πέντε από το κύμα.
  3. Συμβολική τιμή χρέωσης 1ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλες τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντισταθμιστεί η απώλεια του τζίρου.
  4. Επέκταση δικαιώματος ενοικιαζόμενου εμβαδού για την τοποθέτηση ξαπλώστρων εφόσον δεν υπάρχει ομορότητα μεταξύ των καταστημάτων και άρνηση από γειτνιάζοντες κατοίκους.

Η χώρα υφίσταται μια μεγάλη πρωτόγνωρη υγειονομική και οικονομική κρίση. Οι επιχειρήσεις αποτελούν σημαντικό στυλοβάτη της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης, θα πρέπει να στηριχθούν, με μέτρα και αποφάσεις που θα τις καταστήσουν βιώσιμες.  Σας παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε τα αιτήματά μας.

 

                            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

  Ιωάννης Μπούρης

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα