Παρασκευή, 19/04/2024 | 21:16

Πρέβεζα : ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ! του Γιάννη Νικολαίδη

805 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2020, 10:39 μμ | 0 σχόλια

 

Ό,τι έχω να πω, θα το πω αυθόρμητα, χωρίς να με νοιάζει αν γίνω αρεστός σε κάποιους .

Διάβασα πριν λίγες μέρες για την επιχείρηση από ζωόφιλους συμπολίτες μας, της σύλληψης του ”Οδυσσέα” και απομόνωσής του σε φυλασσόμενο χώρο, όπου επιτέλους βρήκε την Ιθάκη του.(Αν και από ότι έμαθα το έσκασε και κυκλοφορεί πάλι έξω)

Όπου ”ΟΔΥΣΣΕΑΣ”,ο αδέσποτος σκύλος που τους τελευταίους ΠΟΛΛΟΥΣ μήνες πραγματοποίησε καμιά ντουζίνα επικίνδυνες επιθέσεις σε ανύποπτους συμπολίτες μας στην περιοχή της Κυανής ακτής.

Μέχρις εδώ, καλά και μπράβο για την πρωτοβουλία τους.

Αμέσως όμως παρακάτω, το δημοσίευμα ανέφερε για ”ΔΗΘΕΝ” επιθέσεις του συμπαθούς και ταλαιπωρημένου τετράποδου σε περαστικούς, γιατί ήταν κακοποιημένο και ήθελε λέει απλά να υπερασπίσει την περιοχή του.

Ρωτάω:

Είδε μωρέ κανένας σας από κοντά, τον Νίκο τον Μαντούση (καθηγητής και προπονητής στο τένις) αμέσως μετά την επίθεση του ”Οδυσσέα” ή του κάθε ”Οδυσσέα” και γράφετε ειρωνικά και χωρίς ντροπή τη λέξη ”δήθεν”?

Ο άνθρωπος έμοιαζε λες και γύρισε τραυματίας από τον πόλεμο στο Βιετ Νάμ.

Μπανταρισμένος, γυψαρισμένος, με σπασμένα πλευρά,που γλίτωσε τη ζωή του σαν από θαύμα.

Παρεπιμπτόντως, ο Νίκος είναι σύζυγος και πατέρας και όχι κανένα ρεμάλι και δεν έχει κακοποιήσει στο παρελθόν κάποιο ζωντανό.

Ξαναρωτάω:

Αν στη θέση του Μαντούση βρίσκονταν κάποιος γονιός,κάποιος παππούς με το παιδί ή το εγγονάκι του και συνέβαινε το χειρότερο ,τι θέση θα παίρνατε?

Θα σας πω εγώ. ΚΑΜΜΙΑ.

Θα χύνατε μονάχα κροκοδείλια δάκρυα και θα πετάγατε τη μπάλα στην κερκίδα.

Όπου κερκίδα, όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι φορείς που έχουν επιτρέψει τα τελευταία χρόνια να γίνει η Πρέβεζα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, ο κόσμος να φοβάται να κυκλοφορήσει στην πόλη του, ή να περπατάει με μαγκούρες, ενώ ταυτόχρονα να έχουν σημειωθεί δεκάδες επιθέσεων από αδέσποτα σε πολλά σημεία της πόλης χωρίς να ιδρώνει το αυτί ΚΑΝΕΝΟΣ.

Και βέβαια ΠΡΩΤΟΙ απ όλους ευθυνόμαστε εμείς οι ίδιοι, που ποτέ δεν καταφέραμε να συντονιστούμε,ποτέ δεν κατεβήκαμε 100, 200,300 άτομα να διαμαρτυρηθούμε δυναμικά, μπας και σφίξουν επιτέλους κάποιοι κώλοι.

Αυτή η στρεβλή κατάσταση, είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος να τρομοκρατηθεί,τα αδέσποτα να γίνουν αντιπαθητικά στους περισσότερους και τελικά κάποιοι αχαρακτήριστοι να βάλουνε φόλες.

Η συλλογική μας ευθύνη για το πως επιτρέπουμε να δημιουργούνται τα αδέσποτα και με πόσο κτηνώδη τρόπο συμπεριφερόμαστε στα ζώα, είναι μια άλλη λυπητερή ιστορία.

ΥΓ Τα παραπάνω τα γράφει ένας βαρεμένος με τα ζώα που πριν πολλά χρόνια έφερε στην Πρέβεζα ένα μαϊμουδάκι, τον κανονικό ”Οδυσσέα” ,που όσο έζησε ήταν η μασκότ της πόλης,έχει για 20 χρόνια συντροφιά τον Μάϊκ τον παπαγάλο και πριν 3 μήνες μάζεψε από το Μονολίθι ένα κουτάβι που το πέταξαν για να ψοφήσει από το κρύο και την πείνα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα