Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:10

Περιφέρεια : Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου να αποδοκιμάσει τις υπερβολές που προκαλούν ανησυχία στους πολίτες

493 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/04/2020, 1:42 μμ | 0 σχόλια

 

 

Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, η Περιφέρεια Ηπείρου τονίζει τα εξής:

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν αντιδικεί με τους ιατρούς που υπηρετούν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ειδικά στα νοσοκομεία της Ηπείρου, έχοντας ήδη δημόσια αναγνωρίσει και την προσφορά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

 

Στην επίλυση αυτών έχει συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού η ίδια. Για να υπάρξει αυτή η δυνατότητα, καθώς δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η χρηματοδότηση δομών Υγείας (εκτός του ΕΣΠΑ), ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, χάρη στις οποίες έγιναν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, αρκετά χρόνια πριν προκύψει η πανδημία του κορωνοϊού. 

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου δεν παρεμβαίνει και ούτε είναι στις αρμοδιότητές της να εμπλακεί σε διοικητικής φύσεως θέματα που αφορούν τη λειτουργία των νοσοκομείων. 

 

Η χθεσινή ανακοίνωση   κατέστη αναγκαία μετά από δημόσιες αναφορές που  είχαν προηγηθεί την Τρίτη περί δήθεν «συγκάλυψης» κρουσμάτων της νόσου και τις ευθύνες που επιρρίπτονταν στην Περιφέρεια για θέματα που δεν είναι καν της αρμοδιότητάς της,  σε συνδυασμό και με την παραπληροφόρηση που επιχειρούνταν σχετικά με κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί σε περιοχή της Π.Ε. Άρτας. 

 

Οι διακινητές αυτών των σεναρίων, ήταν  αποδέκτες της προτροπής της Περιφέρειας «να στηρίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας,  πρώτα εκείνοι που υπηρετούν σε αυτό», ώστε να μη προκαλείται ανησυχία από αστήρικτες αναφορές κλπ.  

Περιμέναμε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου-   τα μέλη της οποίας ζουν εκ των έσω τις διαδικασίες για τα κρούσματα της νόσου- να υπερθεματίσουν της προτροπής της Περιφέρειας κατά όσων υπερβάλλουν διασπείροντας ανησυχία στους πολίτες. 

Με τη σκέψη αυτή,  θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή  τον χαρακτηρισμό που κάνει η ΕΙΝΗ, ως «εμπαιγμό»,  λαμβάνοντας υπόψη μόνο τη συνδικαλιστική όψη του ζητήματος. 

    

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα