Παρασκευή, 19/04/2024 | 04:35

..Μια αναγκαία διευκρίνιση… του Λάμπρου Βέλιου

641 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2020, 12:33 πμ | 0 σχόλια

..Μια αναγκαία διευκρίνιση…

Με έκπληξη για το περιεχόμενο ,το καθόλα ανακριβές ,πληροφορήθηκα την ύπαρξη άρθρου στο σάιτ  ONE PREVEZA, με τίτλο : «Λεφτά υπάρχουν’’ στα αποθεματικά των σχολικών επιτροπών του δήμου Πρέβεζας» ,όπου λίγες γραμμές ακόμα να διέθετε θα με ονομάτιζε ανορθόγραφα πάντως  κι ως υπαίτιο της πανδημίας.

.Ένα άρθρο  φωτεινός παντογνώστης που δημιουργούσε κι έλυνε κάθε απορία αυτάρεσκα , με πλοκή που μόνο σε μυθιστορήματα μπορεί κάποιος να συναντήσει. Πραγματικά αναζητούσα μια λέξη αλήθειας

Αρχικά αναφέρει :

«…Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μία ‘’διαμάχη’’ μεταξύ σχολικών επιτροπών, αλλά και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, που έχει να κάνει με την αγορά τάμπλετ …»

Ποιο είναι το τελευταίο διάστημα ;

μόλις χτες κοινοποιήθηκε το αίτημα ,υπογεγράμμενο από 8 Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων το οποίο αναφέρει ακριβώς : «Κύριε Γεωργάκο ,γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα που αφορούν τους μαθητές και την εκπαίδευση θα σας παρακαλούσαμε να είστε ο πρώτος Δήμαρχος στη χώρα που θα αρνιόνταν να εκτελέσει μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα ,αφού υφαρπάζει τους λιγοστούς πόρους των σχολείων ,μη λύνοντας κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Πόρους με τους οποίους τα σχολεία θα είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν σ’ αυτή την ευνοϊκή συγκυρία πετρέλαιο (250 ευρώ λιγότερο το κόστος στον τόνο),  γραφική ύλη,  εποπτικό υλικό   και κυρίως θα προμηθευόταν υγειονομικό υλικό που τόσο απαραίτητο και κοστοβόρο θα είναι σε περίπτωση επαναλειτουργίας των σχολείων. Τα τρία ως πέντε τάμπλετ θα μπορούσε να τα προμηθεύσει η αντίστοιχη σχολική επιτροπή με έκτακτη επιχορήγηση από το Δήμο μέσω για παράδειγμα του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων.

  Με τη βεβαιότητα ότι θα εξετάσετε το δίκαιο αίτημά μας περιμένουμε τις ενέργειές σας.»

Αναζητούμε τη διαμάχη  και την επιθετικότητα  στο περιεχόμενο του κειμένου ,που αποτελεί παράκληση.

Και συνεχίζει το δημοσιεύμα:

«..Από την στιγμή λοιπόν της γνωστοποίησης της πρόθεσης του δήμου και σχολικών επιτροπών για την αγορά των περιβόητων τάμπλετ, με αρχή το μουσικό σχολείο Πρέβεζας, ξεκίνησε μια διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.»

Για δεύτερη φορά αναζητούμε τη διαμάχη …αλήθεια σε ποια πληροφορία βασίστηκε ο εμπνευστής του άρθρου ,όταν  οι Σύλλογοι απλά καταθέσαν συντεταγμένα και θεσμικά ένα αίτημα ως όφειλαν βάση καταστατικού τους. Μια απόδειξη της διαμάχης θα έχουμε;

Χορός ανακριβειών συνέχεια…

«Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Λάμπρος Βέλιος με επιστολή του δήλωνε την άρνησή του για την αγορά των συγκεκριμένων μέσων τεχνολογίας και πως τα χρήματα πρέπει να δοθούν στις σχολικές μονάδες, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν εκείνες κατά των καλύτερο τρόπο.

Όμως η πρώτη επιστολή του κ. Βέλιου έφερε την διάψευση της αντιπροέδρου του συλλόγου, κ. Δήμητρας Ραβανού, η οποία με προσωπική της επιστολή γνωστοποίησε ότι ουδέποτε έλαβε γνώση της συγκεκριμένης ‘’καταγγελίας’’ και δεν έβαλε την υπογραφή της σε αυτή.»

Κ. Βασιλειάδη θέλω να πιστεύω ότι εσκεμμένα σας μπέρδεψαν και δεν εμφανίσατε αδυναμία κατανόησης των γεγονότων. Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι που ίσως αγνοείται ότι συμβαίνει και δεν σας αδικώ. Σε όλα τα Σωματεία και Συλλόγους υπάρχει καταστατικό που ρυθμίζει τη λειτουργία τους. Για παράδειγμα οι αποφάσεις σύμφωνα με  το καταστατικό του δικού μας Συλλόγου  αρθ. 11 παράγραφος 2, λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία ,οπότε δεν υπάρχουν προσωπικές επιστολές, αλλά αποφάσεις του ΔΣ :

Όλες οι αποφάσεις καταγράφονται κι υπογράφονται είτε συμφωνούν ,είτε διαφωνούν μόνο από :

( άρθ. 12 παρ.1, 3):

 Το έγγραφο που αναφέρεστε είναι το  αριθμ. πρωτ. 67 ,η θεματική του οποίου αφορά τέσσερις άξονες: Εξ αποστάσεως ,Ημερομηνία Πανελληνίων, Αποδοχή Χορηγιών ,Τράπεζα θεμάτων. Τα περιεχόμενα των δυο κειμένων είναι διαφορετικά όπως αντιλαμβάνεστε και  καμία σχέση δεν έχουν με όσα αναφέρονται στο έγγραφο που συνυπόγραψαν οι 8 Σύλλογοι .Αποτέλεσε δε πλειοψηφική απόφαση του συλλόγου με 5-2  ψήφους κι αποτελεί κοινή θέση τόσο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας ,του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μουσικών Καλλιτεχνικών Σχολείων  ,οι οποίοι αποτελούν τα υπερκείμενα όργανα μας,  και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών . Η καταγραφή της πραγματικότητας όπως τη βιώνουμε ,απότοκο σκοπό έχει τη βελτίωση της Δωρεάν και Καθολικής Δημόσιας Εκπαίδευσης και δεν έχει στόχο αντιπολιτευτικό ,κομματικό ,πολιτικό. Εξάλλου από τα επτά μέλη του ΔΣ μόνο ένα έχει κομματική διαδρομή όπως έχει κάθε δικαίωμα.

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας :

«Από εκεί και πέρα το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βέλιος έστειλε και δεύτερη επιστολή τονίζοντας τα ίδια πράγματα, βάζοντας στο ‘’παιχνίδι’’ και ακόμη 7 συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, σχολικών μονάδων του δήμου Πρέβεζας. (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΔΩ)

 

Και το ερώτημα είναι: ‘’γνωρίζουνε όλα τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων που την συνυπογράφουν, την ύπαρξη της συγκεκριμένης επιστολής, αφού δεν αναφέρονται τα ονόματα ούτε καν των προέδρων ή πρόκειται για μία κίνηση, καθαρά του κ. Βέλιου, όπως ακούγεται;

 

Το onprevezanews.gr θα περιμένει την επίσημη πλέον ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων (σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων) που συνυπέγραψαν την επιστολής της Κυριακής 26/4, προκειμένου να μάθουμε αν πρόκειται για μία από κοινού απόφαση.»

 

Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνω ότι οι Σύλλογοι κοινοποιούν αποφάσεις μέσω των αντιπροσώπων τους κι όχι προσωπικές σκέψεις . Αυτό το «ακούγεται» ,είναι δείγμα σοβαρής δημοσιογραφικής έρευνας; Από ποιους ακούγονται;

Όσο αναφορά αν όντως συνυπόγραψαν οι Σύλλογοι ,νομίζω ότι δεν είναι καν άξιο σχολιασμού. Στη διάθεσή σας ,τα απαντητικά μηνύματα από τους εκπροσώπους των ΔΣ. Και γιατί βρε Γιάννη αφού έτσι κι αλλιώς το έκανα και χρησιμοποίησα εν αγνοία τους τα ονόματα των Συλλόγων ,όπως υποστηρίζεις να μην έβαζα 38 Συλλόγους να φανώ και large;

Επειδή χρησιμοποίησες έναν τίτλο που συνδέεται με  μαύρες ημέρες για την ελληνική κοινωνία πληροφοριακά θέλω να σου πω ότι το αποθεματικό το οποίο αναφέρεις και θριαμβολογείς  ,αποτελεί πάγια επιλογή των Σχολικών Επιτροπών ,όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από την παρακάτω ΑΔΑ Ψ3Π90ΚΜΖ-ΝΞ9.

ών

 

Διαβάζοντας τα νούμερα μένει έκθαμπος κανείς  από το ιλιγγιώδες ποσό του 1,99 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε μαθητή ,όταν κανείς το συγκρίνει με τα επίσης ιλιγγιώδη 2,32 Ευρώ του προηγούμενου έτους  . Αν αυτά τα χρήματα δοθούν για την αγορά τελευταίας τεχνολογίας τάμπλετ ,γιατί τα συμβατικά δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες ,προκύπτουν το πολύ 3-5 τάμπλετ σε κάθε μονάδα. Αλήθεια με ποια κριτήρια θα δανειστούν και ποια προβλήματα θα έλυναν; Γνωρίζετε τις καταγεγραμμένες ανάγκες από τους δντες των σχολείων ;

Οι Σύλλογοι δεν ζητούν να μην αγοραστούν οι μονάδες ,αιτούνται  να μην δοθούν τα χρήματα των σχολείων για αυτό ,αλλά να υπάρξει επιτέλους γενναία κρατική επιχορήγηση ,αφού μέχρι στιγμής για τον εξοπλισμό των σχολείων δεν έχει δοθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Λεφτά υπάρχουν φίλτατε  ,αλλά όχι για τα σχολεία.

Κλείνοντας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που με πληροφόρησες ότι υπάρχει εκπρόσωπος  Συλλόγου Γονέων στη Σχολική Επιτροπή. Ο σύλλογος μου δεν το γνώριζε και  η εκπρόσωπος, ποτέ δεν ενημέρωσε ή ήρθε σε επαφή μαζί μας ,για να της αναφέρουμε επί παράδειγματι ότι το προαύλιο του μουσικού σχολείου είναι επικίνδυνο για τη σωματική υγεία των μαθητών μας κι ότι οι υπεύθυνοι αιτούνται την ανακατασκευή του από το 2013,ότι οι τουαλέτες είναι υγειονομική βόμβα χωρίς πόρτες ,καζανάκια ,ότι οι μαθητές τρώνε στα θρανία και μετά στα ίδια θρανία κάνουν μάθημα, ότι τα μουσικά όργανα θέλουν συντήρηση κτλ.

Επειδή όμως υπάρχει η ευχάριστη είδηση ότι τα σχολεία ανοίγουν με προϋποθέσεις ,με ποια χρήματα θα αγοραστούν για παράδειγμα τα υγειονομικά υλικά και τι θα γίνει με την καθαριότητα των χώρων τους ,όταν οι καθαρίστριες δεν είναι εκεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους ,αλλά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μετά το πέρας των μαθημάτων.

Γιάννη , Καθαρά ανθρώπινα θα ήθελα να ανασκευάσεις το ανακριβές δημοσίευμά σου ,πιστεύω ότι δεν είχες δόλο και δεν αξιολόγησες τις πληροφορίες σου σωστά. Πέρα από αυτό όμως όφειλες να τις  διασταυρώσεις .

 

ΥΓ. Αλήθεια πόσο αποτρεπτικό μπορεί να είναι για κάποιον γονέα που θέλει να ασχοληθεί, όχι με σουβλάκια ,βασιλόπιτες και κουρτίνες αλλά έμπρακτα με τους συλλόγους ,η στοχοποίηση κάποιου μέλους ενός ΔΣ; Μήπως τελικά κάποιοι θα ήθελαν να επιβεβαιωθούν οι στίχοι του Βάρναλη :

«…Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,

προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!…»

Να είσαι καλά..   Λάμπρος Βέλλιος

 

Η ΤΟΜΗ στην ενημέρωση δημοσιεύει ως οφείλει την επιστολή του Λάμπρου Βέλιου ωστόσο κρατά αποστάσεις… 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα