Σάββατο, 20/04/2024 | 15:33

Μετωπική Αριστερή Πρωτοβουλία καθηγητών Πρέβεζας : ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

557 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2020, 9:36 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Παρεμβασεις – Συσπειρώσεις –Κινήσεις Δ.Ε.

Μετωπική Αριστερή Πρωτοβουλία καθηγητών Πρέβεζας

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Οι συνθήκες πανδημίας, εγκλεισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας με τα σχολεία κλειστά, αποτέλεσαν τη «χρυσή ευκαιρία» για την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπ. Παιδείας, να φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο που βάλλει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ποντάροντας στο γνωστό «στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος» βγάζουν από το συρτάρι τα έτοιμα από καιρό αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια.

Ο κόσμος της εκπαίδευσης, όμως, και ο λαός δεν είναι «πρόβατα» για να επιτρέψουν στον «λύκο» να χαρεί στην «αναμπουμπούλα» της πανδημίας!

Ως Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας ανταποκρινόμενοι στο σημερινό κάλεσμα διαφόρων ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα, βρεθήκαμε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας σε μια συμβολική κίνηση εναντίωσής μας στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα, σήμερα, 24/04, σε διάφορες πόλεις και δηλώνουμε ότι:

μαζί με τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους,

μαζί με τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους 

(που αυτή τη στιγμή εκτός από την καθημερινή αγωνία για τα θέματα υγείας και τον αναγκαστικό εγκλεισμό, βιώνουν την οικονομική ανασφάλεια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την ανεργία και την επισφάλεια της «επόμενης μέρας» με τα δήθεν «έκτακτα μέτρα» της κυβέρνησης που ήρθαν για να μείνουν), 

παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για όλο τον λαό.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Πρέβεζας, τον σύλλογο δασκάλων Πρέβεζας, του συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και μαθητών να οργανώσουμε άμεσα πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα