Παρασκευή, 19/04/2024 | 04:28

Μελιανά Δήμου Ζηρού : Νικητής ο Παναγιώτης στη μάχη με τον Καταραμένο Όφη

1376 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2020, 9:01 μμ | 0 σχόλια

 

 

Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «φίδι» κάποιοι από εμάς ανατριχιάζουμε και μας λούζει κρύος ιδρώτας. Δικαιολογημένα, αφού έχει στηθεί ολόκληρη αρνητική προπαγάνδα γύρω από αυτό το πλάσμα.

Στην πραγματικότητα τα φίδια είναι εντελώς διαφορετικά σε ότι αφορά τη συμπεριφορά τους και έχουν το ρόλο τους στην τροφική αλυσίδα. Τα φίδια ανήκουν στην κατηγορία των ερπετών. Συνήθως τρέφονται με μικρά ζώα, τρωκτικά, αυγά πουλιών ή ακόμα και έντομα και όχι με ανθρώπους! Ο λόγος που τα φοβόμαστε τόσο πολύ δεν είναι άλλος από το δηλητήριό τους. Σίγουρα όλοι θα έχουμε δει κάποια σκηνή από ταινία, όπου το φίδι δαγκώνει κάποιον και αυτός πεθαίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου χωρίς να προλάβει να αρθρώσει ούτε μία λέξη!

 

Στη δική μας περίπτωση ένα φίδι (κατά υπολογισμούς του Παναγιώτη που το μέτρησε κιόλας) περίπου δύο μέτρων, το φίδι πήγε να φάει για κακή του τύχη αυγά πουλιών και συγκεκριμένα, έτρωγε τα αυγά από τις κότες του Παναγιώτη Γιώτη, στα Μελιανά του Δήμου Ζηρού. Εκεί λοιπόν ανέλαβε δράση ο Παναγιώτης!

Δόθηκε μάχη, αλλά επικράτησε ο Παναγιώτης, ο οποίος αιχμαλώτισε τον καταραμένο όφη. Μετά την μάχη, έγινε πρόταση στον Παναγιώτη να βγάλει το μπουφάν του ή να το πετάξει. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, είναι εάν το φίδι είναι ακόμα αιχμάλωτο του Παναγιώτη, ή αν μετά από συστάσεις αφέθηκε ελεύθερο. Κατά μία πηγή πάντως αφέθηκε ελεύθερο  σε δασική περιοχή…

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα