Παρασκευή, 29/03/2024 | 02:52

Μήνυμα Δημάρχου Πρέβεζας Αγίου Πάσχα και Αναστάσεως

582 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/04/2020, 1:02 μμ | 0 σχόλια

 

 

Αγαπητοί Δημότες, αγαπητά μας παιδιά,
Διαβάζω ήδη και ακούω στις πολλές ευχές που έρχονται και δέχομαι για ένα Πάσχα διαφορετικό που ζούμε εφέτος


Είναι διαφορετικό γιατί από την άσχημη πρωτόγνωρη κατάσταση αυτής της πανδημίας, μας έφερε όλους τόσο μακριά ως υπάρξεις αλλά και μας ένωσε τόσο κοντά ως ψυχές!


Το φετινό Πάσχα του 2020 μας οδήγησε όλους από απόσταση κοντά, δίπλα ο ένας στον άλλο, συνοδοιπόρους στην ανηφόρα της προσπάθειας και του πόνου για την καταπολέμηση και την αντιμετώπιση του ιού του θανάτου, μας ενώνει όλους μαζί στο μόνο ακίνδυνο και υγιή συνωστισμό της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού στην προσπάθεια να κρατήσουν όρθιοι, αυτοί που με τις υπηρεσίες  τους σε κάθε τομέα υγείας αλλά και παροχής βοήθειας προς όλους εμάς, κουβαλούν το «σταυρό» με αυτοθυσία στο Γολγοθά αυτής της πανδημίας. Οι σύγχρονοι μαχητές της ζωής που προσπαθούν να δοξάσουν την Ανάσταση δίνοντας τη μάχη απέναντι στο θάνατο.


Το φετινό Πάσχα του 2020 σίγουρα όμως μας βρήκε και όλους ενωμένους από μακριά! Μακριά  από τις εκκλησίες μας για τους πιστούς και μακριά από όσους θα θέλαμε να το γιορτάσουμε μαζί όπως κάθε Λαμπρή. Σίγουρα μας πονά και κοστίζει αυτή η αναγκαία απόσταση, αλλά ίσως αναλογιστούμε με  γαλήνη από την εμπειρία μας αυτή και δίχως τα πολλά- πολλά, το πόσο τους αγαπάμε και τελικά το πόσο μας λείπουν οι άνθρωποί μας, οι συγγενείς μας και οι φίλοι μας.


Το Πάσχα και η Ανάσταση στη ψυχή και στην πίστη δεν αλλάζει, είναι ένα και μοναδικό, μπορεί ως προς τις ειδικές εφέτος κοσμικές συνθήκες ίσως τελικά να μας βοηθήσει να αλλάξουμε εμείς μέσα μας και να γίνουμε καλύτεροι, πιο θετικοί αλλά και να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο απολαύσεις, παραδόσεις, χαρές, συνήθειες και επιθυμίες που πάντα τις θεωρούμε κεκτημένες .

 

Αγαπητοί μου Δημότες,

 

Όλοι μας στο Δήμο Πρέβεζας, το δύσκολο διάστημα αυτό παραμένουμε αδιάκοπα στην υπηρεσία σας από απόσταση κοντά σας με τις υπηρεσίες μας σε συνεχή λειτουργία και βρισκόμαστε ενωμένοι μαζί, συνενώνοντας την κοινωνική προσφορά του Δήμου στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με τις δωρεές και τον εθελοντισμό σας, στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη.


Το μήνυμα του Αγίου Πάσχα και της Αναστάσεως είναι ένα, φωτεινό και τόσο λαμπερό όσο η ίδια η ζωή  που κέρδισε το θάνατο από την Ανάσταση του Κυρίου.


Ας φωτίσουμε τη φετινή Λαμπρή με ευθύνη για τη ζωή δοξάζοντας το Άγιο Φως της
Αναστάσεως και της αγάπης !!!


Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία !!!

 

Νικόλαος Γεωργάκος

 

Δήμαρχος Πρέβεζας

 

Aκολουθεί  link με το μήνυμα του Δημάρχου για το Πάσχα 

 

https://www.youtube.com/watch?v=G-uoZOyZCoo

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα