Πέμπτη, 25/04/2024 | 01:16

Κρίμα! Μαθητές στην Πρέβεζα, αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης

985 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/04/2020, 9:37 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς διέθεσε το υπουργείο Παιδείας.

Ενεργοποιήθηκαν ψηφιακά εργαλεία για να  θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση για κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων λόγω κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη. Ξεκινάμε ένα μεγάλο εγχείρημα, για την επιτυχία του οποίου είναι καίρια η συμβολή όλων των παραγόντων της εκπαίδευσης». Σύμφωνα με το υπουργείο, «η διαδικασία θα υλοποιηθεί συνδυαστικά τόσο με σύγχρονες, όσο και με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Όλα αυτά ακούγονται ευχάριστα, στην Πρέβεζα όμως πιθανότατα και σε άλλες περιοχές, κάποιοι μαθητές είναι λογικό να αισθάνονται ως μαθητές Β΄κατηγορίας και οι γονείς τους ως γονείς… Β΄κατηγορίας.  Οι μαθητές αδυνατούν στη δική τους περιοχή που είναι εκτός σχεδίου πόλεως της Πρέβεζας, λόγω έλειψης internet  να παρακολουθήσουν όπως οι συμμαθητές τους, τα μαθήματά τους μέσω τηλεδιάσκεψης. Αδυνατούν  επίσης να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του φροντιστηρίου τους και στην ουσία αισθάνονται δικαίως αποκομμένοι και αποκλεισμένοι  από την εκπαίδευση.

Αν είναι τυχεροί και γειτονικό σπίτι έχει internet, τότε δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Υπέπεσε όμως στην αντίληψή μας περίπτωση που για να βάλει nternet το κόστος για οικογένεια είναι βαρύ και ασήκωτο, αφού ξεπερνά τα 1000 ευρώ. Μήπως καλό είναι να υπάρξει μια ιδιαίτερη μέριμνα για τέτοιες περιπτώσεις και να μπορέσουν κι αυτοί οι μαθητές να παρακολουθήσουν με τηλεδιάσκεψη την εξ αποστάσεως διδασκαλία;

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα