Πέμπτη, 18/04/2024 | 21:09

Εξαιτίας χειρισμών της κυβέρνησης : “Μαύρο” Πάσχα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων- του Σπύρου Πλέουρα

1006 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/04/2020, 4:33 μμ | 1 σχόλιο

 

Η επέλαση, του Κορνοϊού είναι ασφαλώς μια μεγάλη και πρωτοφανής δοκιμασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση πήρε ορθώς μέτρα αποτροπής εξάπλωσης-διασποράς του ιού και έχει καταφέρει να αποσπά ευμενή σχόλια και κριτικές

από διεθνείς παράγοντες για την τακτική της αυτή.

Κι ενώ περίπου ποσά 11-13 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκαν σε κεντρικά ΜΜΕ των Αθηνών για να βομβαρδίζουν με μηνύματα τον Έλληνα Πολίτη, αλλά στην επαρχία και στα επαρχιώτικα ΜΜΕ, δεν έπεσαν ούτε… ψίχουλα!

Η κυβέρνηση πήρε αυστηρά μέτρα περιορισμού, για να μην εξαπλωθεί ο ιός και σωστά έπραξε, όμως την ίδια στιγμή εδώ και ένα περίπου μήνα επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων είναι πληττόμενες.

Υπάρχει έντονη διαμαρτυρία χιλιάδων επιχειρήσεων οι οποίες ενώ πλήττονται από την παύση της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω του κορονοϊού, εντούτοις το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τις αποκλείει από τα μέτρα στήριξης.

Η καθυστέρηση και ο κίνδυνος απώλειας των προθεσμιών δεν επηρεάζει, μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές, οι οποίοι είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», καθώς υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν να λάβουν τα 800 ευρώ.

Κι ενώ έρχεται Πάσχα και υπήρξε σπουδή -επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ορθώς- από την κυβέρνηση να μείνει ο κόσμος σπίτι, να υπάρξουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία, δεν είδαμε από την κυβέρνηση να επιδείξει την ίδια σπουδή σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ, που αφενός δεν συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι που έχουν πληγεί, αφετέρου είναι τέτοια η αναλγησία που παρατηρείται που το επίδομα, οι περισσότεροι θα το… πάρουν-όσοι το πάρουν τέλος πάντων- μετά το Πάσχα.

Με ένα μήνα κλειστές τις επιχειρήσεις, με ένα μήνα να μη κινείται φύλλο στην αγορά , με ένα μήνα η κυβέρνηση να έχει εξαγγείλει το επίδομα, αλλά μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές να μην έχει ανοίξεικαν  η πλατφόρμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υποβολής (για πληρωμές μετά το Πάσχα) είναι βέβαιο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα κάνει “Μαύρο Πάσχα”αφού δεν θα έχει λάβει ούτε το επίδομα των 800 ευρώ.

“Μαύρο Πάσχα”  λοιπόν για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και “Μαύρο Πάσχα” για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στα απολύτως απαραίτητα!  Αυτή είναι δυστυχώς η ζοφερή πραγματικότητα της κατάστασης αγαπητοί μου αναγνώστες και αγαπητές μου αναγνώστριες.

Σπύρος Πλέουρας

1 σχόλιο για “Εξαιτίας χειρισμών της κυβέρνησης : “Μαύρο” Πάσχα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων- του Σπύρου Πλέουρα”

  1. Ο/Η Giubark λέει:

    Εξαιτίας χειρισμών της κυβέρνησης θα κάνουμε Πάσχα με όλους τους δικούς έστω από μακριά…
    Μετά τις εκατόμβες νεκρών στην γειτονική Ιταλία,Γαλλία Ισπανία,κτλ…
    Εσείς βρήκατε το μοναδικό θέμα που η κυβέρνηση δέχεται τα εύσημα όλου του πλανήτη να λαικισεται..
    Ντροπή και αισχος.. ντρέπομαι που σας γνωρίζω πραγματικά

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα