Σάββατο, 20/04/2024 | 08:48

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο σε ζητήματα που οι κατεστημένες αρχές έχουν άδικο!- του Σπύρου Πλέουρα

844 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/04/2020, 10:24 μμ | 0 σχόλια

 

Το” Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο σε ζητήματα που που κατεστημένες αρχές του τόπου έχουν άδικο”, ήταν στα αποφθέγματα, που υπήρχαν στα πρώτα χρόνια των εκδόσεων της εφημερίδας ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, που έχω την ευθύνη να είμαι εκδότης της.

Έγινε μια καλή θα πω φύτευση φυτών στα παρτέρια του πεζόδρομου της παραλίας της Πρέβεζας, Δημόσια όμως διαφώνησα με το να τοποθετηθούν Ελιές και Πικροδάφνες, το θεωρώ πέρα για πέρα άστοχη επιλογή. Δεν εξετάζω αν θα είναι ψηλές ή κοντές οι ελιές, ή έστω μία η ελιά στην παραλία και 5-6 οι πικροδάφνες. Δεν υπάρχουν άλλα δέντρα που να παραπέμπουν σε τουριστικό μέρος και να κρατούν και ίσκιο το καλοκαίρι κάτω από τον καυτό ήλιο; Ερώτηση κάνω. Τι λένε οι ειδικοί πάνω σ’ αυτό; Ή ελιές και πικροδάφνες ή τίποτα;

Είχα μια έντονη διαφωνία με ανθρώπους που πρόσκεινται στη δημοτική αρχή Πρέβεζας, με τους οποίους και έχω άριστες σχέσεις και τους εκτιμώ, όμως δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ότι όχι μόνο ο Δημοσιογράφος, αλλά ο οποίοσδήποτε πολίτης έχει την ελευθερία της έκφρασης. Ζούμε σε μια χώρα που έδωσα τα φώτα της Δημοκρατίας και του πολιτισμού σε όλο τον πλανήτη. Το να έχεις μια διαφορετική άποψη είναι υγεία, είναι Δημοκρατία, το να ενοχλούνται ορισμένοι επειδή διατυπώνεις μια διαφορετική άποψη από αυτή που ίσως θα τους άρεσε, είναι ένα άλλο πράγμα.

Πάμε τώρα στο ζήτημα των γηπέδων αμπαλί που θα γίνουν τον Βοτανικό Κήπο. Χρόνια έγραφα ότι ένα τόσο όμορφο και ειδυλλιακό κομάτι της Πρέβεζας, ήταν σε αχρηστεία. Τώρα θα γίνουν άλλα δύο γήπεδα αμπαλί. Το να εκμεταλευτείς ένα τέτοιο σημείο δεν το βρίσκω λάθος, όμως το να υπάρχουν ήδη δύο γήπεδα αμπαλί και να φτάξεις κι άλλα δύο, δεν είναι υπερβολή;

Ίσως τελικά να βγει και σε καλό το ότι θα γίνουν τα γήπεδα αμπαλί στον βοτανικό κήπο στην Κυανή Ακτή. Το ζητούμενο για μένα όμως είναι άλλο και έχει να κάνει με το πως ενοχλούνται ορισμένοι από την κριτική που τους ασκείται και αυτή η ενόχληση δεν είναι και ο καλύτερος σύμβουλος, όπως βέβαια δεν αποτελεί και τον καλύτερο σύμμαχο, απεναντίας. Ψυχραιμία αδέρφια!

Σε ότι με αφορά θα συνεχίσω να ασκώ την κριτική εκεί που επιβάλλεται και θα συνεχίσω να επισημαίνω τα όποια θετικά.

Η κοινωνία είναι αυτή που μας κρίνει και θα μας κρίνει όλους μας.

Σπύρος Πλέουρας

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα