Παρασκευή, 19/04/2024 | 07:48

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος : Στήριξη του κλάδου των μουσικών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού

503 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/04/2020, 8:24 πμ | 0 σχόλια

 

 

 

Αναφορά
Προς:
-Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη
-Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση
Θέμα: «Στήριξη του κλάδου των μουσικών εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού»

Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε τις υπ’αριθμ. πρωτ. 1907/24-3-2020 και 1910/26-3-2020 ανοιχτές επιστολές του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας σχετικά με την αναγκαιότητα διεύρυνσης των προϋποθέσεων για την παροχή της έκτακτης επιδότησης λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πολλοί εργαζόμενοι ως μουσικοί, τραγουδιστές, ηχολήπτες, Dj’s, φωτιστές, παραγωγοί βρίσκονται σήμερα εκτός των πριστατευτικών μέτρων που η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, καθώς λόγω της φύσεως του επαγγέλματός τους εργάζονταν με συμβάσεις σε διαφορετικούς χώρους και διαφορετικές ημέρες κάθε εβδομάδα.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα αφενός αδυνατούν να εργαστούν καθώς οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν έχουν κλείσει, αφετέρου δεν μπορούν να λάβουν την έκτακτη επιδότηση λόγω της φύσης της σύμβασής τους.

Ταυτόχρονα, η έναρξη της προστατευτικής περιόδου για τους εργαζόμενους από την 1η Μαρτίου συνεπάγεται ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι αδυνατούν να ενταχθούν στα μέτρα λόγω της ακύρωσης πολλών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες το τριήμερο της Αποκριάς (29/2-1/3) και στο εξής.

Επίσης, στα προστατευτικά μέτρα δεν υπάγονται οι μουσικοί και καθηγητές μουσικής που εργάζονται υπό κανονικές συνθήκες με εργόσημο, καθώς και οι πλανόδιοι μουσικοί και οι μουσικοί του δρόμου.

Κύριε Υπουργέ, εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτος, με ταυτόχρονη μέριμνα για κατηγορίες εργαζομένων που το καθεστώς εργασίας τους έχει ιδιαιτερότητες, όπως συμβαίνει εν προκειμένω στον κλάδο των μουσικών.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Οι Αναφέροντες Βουλευτές

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Γιώργος Μουλκιώτης

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα