Τρίτη, 19/03/2024 | 04:47

Δήμος Ηγουμενίτσας : Δράσεις Ενισχυμένης Υπηρεσίας Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι

472 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2020, 11:18 πμ | 0 σχόλια

 

 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας από τις 18 Μαρτίου 2020 σε εγρήγορση για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με συντονισμένες προσπάθειες και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Έπειτα από τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, αναδιοργάνωσε τις υπηρεσίες του, ανακοίνωσε τη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου και προχώρησε άμεσα στην προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας για το προσωπικό της ενισχυμένης υπηρεσίας του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι καθώς και στην εκπαίδευσή του για τη σωστή χρήση τους. 

 

Ταυτόχρονα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται οι απαραίτητες απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, δημοτικά κτίρια – γραφεία, καθώς και στα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. 

Το διάστημα λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου 60 νέες αιτήσεις έχουν καταγραφεί και η πλειοψηφία αυτών έχει ήδη ικανοποιηθεί. Παράλληλα εξυπηρετούνται κι όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι ήταν ήδη καταγεγραμμένοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, το Βοήθεια στο σπίτι, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο. Αυτή τη στιγμή διανέμονται τρόφιμα σε 165 δικαιούχους του κοινωνικού παντοπωλείου, 169 δημότες εξυπηρετούνται για τη συνταγογράφηση και την προμήθεια των φαρμάκων τους, 139 για την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και για λογαριασμούς ΔΕΚΟ, απαραίτητες μετακινήσεις, τήρηση υγιεινής οικιών. 

Σημαντική παροχή για 60 συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη είναι η παροχή δωρεάν γευμάτων και τροφίμων. Πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις οικογενειών και μεμονωμένων ατόμων που είτε αιφνίδια αντιμετώπισαν την ανεργία είτε αδυνατούν για λόγους υγείας ή άλλων συνθηκών να φροντίσουν για τη καθημερινή τους σίτιση. Η πόλη της Ηγουμενίτσας, ο Παραπόταμος, η Κορύτιανη, η Δράμεση , η Σεμερίζα, ο Γεροπλάτανος, το Καστρί, η Νέα Σελεύκεια, η Πλαταριά, τα Σύβοτα, η Πέρδικα, το Μαργαρίτι, το Ελευθέρι, η Καταβόθρα, το Καρτέρι, η Αγία Μαρίνα και ο Βασιλικός εξυπηρετούνται από 25 υπαλλήλους (κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες, οικιακές βοηθούς, οδηγούς, μαγείρισσες, διοικητικούς) για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών. Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος του και αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. 

Μένουμε σπίτι και καλούμε στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου μας στα τηλέφωνα 2665361145 &148.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα