Πέμπτη, 18/04/2024 | 15:52

Γήπεδα Αμπαλί στην Κυανή Ακτή Πρέβεζας : 4 γήπεδα είναι υπερβολή- Η άλλη άποψη!

889 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2020, 2:38 μμ | 0 σχόλια

Θόρυβος έχει ξεσπάσει αναφορικά με την Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα και το σημείο που κάποτε  εντυπωσίαζε με τη φυσική του ομορφιά  και ολόγος φυσικά για τον Βοτανικό Κήπον.

Περιείχε πολλά διαφορετικά και πολύ όμορφα φυτά και ήταν πνεύμονας πρασίνου και ένα υπέροχο σημείο στην ήδη πολύ όμορφη Κυανή ακτή. Το να είναι κλειστός  ο Βοτανικός Κήπος από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και να μην λειτουργεί  ως όφειλε να λειτουργεί και να τον καμαρώνουν Πρεβεζάνοι και Επισκέπτες,ή να θυμίζει το μπάτε σκύλοι αλέστε,   ήταν μια παραδοχή- ομολογία  αποτυχίας διαχείρισής του και από προηγούμενες δημοτικές αρχές  και βέβαια και από την σημερινή δημοτική αρχή, μιας και ο καθαρισμός εκεί στοχεύει πλέον στο να δημιουργηθούν γήπεδα Αμπαλί.

Δεν πέρασαν ούτε λίγοι μήνες που με ρομαντισμό για τον Βοτανικό Κήπο της Πρέβεζας, ο σύλλογος Γεωπόνων την 8-1-2020 ζητούσε προς την επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Πρέβεζας την αναβίωση του Βοτανικού Κήπου.  Ήταν συγκεκριμένα η 4η πρότασή τους που έλεγε χαρακτηριστικά : 4. Αναβίωση του βοτανικού κήπου Πρέβεζας. Δημιουργία επισκέψιμου βοτανικού κήπου σε συνεργασία με τους συμπολίτες που τον δημιούργησαν.

Η Κυανή Ακτή στην Πρέβεζα δεκαετίες πριν αποτελούσε σημείο αναφοράς της Πρέβεζας, περιπάτου και αναψυχής. Κάποιοι παλιότεροι είχαν τη… φαεινή ιδέα να χτίσουν Κολυμβητήριο δίπλα στην Πρέβεζα και μετά έγινε και το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην Κυανή Ακτή ήταν ακόμη περισσότερα.  Αργότερα εμφανίστηκε στον ορίζοντα το έργο ανάπλασης Κυανής ακτής Παντοπκράτορα από τον ΕΟΤ σε σημείο που δεν έκυψα τον ενθουσιασμό μου. Σε κείνη τη στιγμή ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης έχοντας δει προφανώς τη μελέτη του έργου μου είπε : “Μην Ενθουσιάζεσαι πολύ! Το Έργο λοιπόν αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό αντί να είναι έργο ανάπλασης της Κυανής ακτής και του Παντοκράτορα και ο Γιώργος είχε δίκιο.

Οι φίλοι του Αμπαλί, ή αν θέλετε ο σύλλογος πήραν την πρωτοβουλία και έφτιαξαν δύο γήπεδα Αμπαλί στην Κυανή Ακτή. Δεν θα μπω στη διαδικασία να εξετάσω αν έγινε καταπάτηση του χώρου,  αν υπήρξαν αδειοδοτήσεις, σίγουρα δεν υπήρξαν αντιδράσεις, τουλάχιστον σθεναρές. Και συνέχιζαν οι άνθρωποι να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους εκεί.

Πάμε στο σήμερα, το ότι ο Βοτανικός Κήπος είναι σε αχρηστεία και η σημερινή δημοτιική αρχή Πρέβεζας, δεν μπορεί να τον ξαναφτιάξει, το ότι πάει να γίνει χρήσιμος με δύο γήπεδα Αμπαλί, είναι αρνητικό; Σαφώς και όχι. Η δημοτική αρχή Πρέβεζας, δεν μπορεί, δεν το έχει να φτιάξει τον Βοτανικό κήπο από την αρχή, παρότι φυτεύει ωραία λουλουδάκια όπου μπορεί, το να καθαριστεί ο χώρος και να γίνουν δύο γήπεδα Αμπαλί, κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι το γεγονός. Μεγάλος χώρος είναι μπορούν να γίνουν και πανελλήνια πρωταθλήματα κλπ. Δύο μεγάλα γήπεδα είναι μια χαρά για τους φίλους του Αμπαλί. Όχι όμως και τα δύο καινούργια και τα άλλα  δύο εκεί που είναι! Είναι πλεονασμός και είναι μεγάλη υπερβολή και αν επιμείνουν οι φίλοι του Αμπαλί στην Πρέβεζα για 4 (!!!) γήπεδα αμπαλί στην Πρέβεζα, καλούμε όλους τους φορείς και τις παρατάξεις του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, να πάρουν θέση για το Θέμα. Στον χώρο που η Δημοτική αρχή αδυνατεί, είναι ανήμπορη να ανακατασκευάσει τον βοτανικό κήπο, ας γίνουν δύο γήπεδα αμπαλί, δεν χρειάζονται δα και 4 γήπεδα αμπαλί στην Κυανή Ακτή! Έλεος!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα